HerNews.gr
Αφιερώματα

Vintage Stories: Η Ρίτα Σακελλαρίου μέσα από τις αφηγήσεις των φίλων και των συνεργατών της

Η εκπομπή «Πάμε Δανάη!» αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες για την Ρίτα Σακελλαρίου μέσα από αφηγήσεις φίλων και συγγενών.
Η βασίλισσα του λαϊκού τραγουδιού, Ρίτα Σακελλαρίου, άφησε το στίγμα της στη μουσική.

Η γνήσια λαϊκή φωνή, που αγαπήθηκε με πάθος από χιλιάδες Έλληνες γεννήθηκε στη Σητεία και από πολύ μικρή ηλικία έφτιαξε τη δική της οικογένεια.

Ο πατέρας της πέθανε στον εμφύλιο και η ίδια παντρεύτηκε σε ηλικία 14 ετών και έκανε δύο παιδιά.

Την πρώτη της εμφάνιση έκανε στο Πέραμα όπου την άκουσε ο Στέλιος Χρυσίνης, που της έγραψε τα πρώτα της τραγούδια. Αργότερα συνεργάστηκε με τους Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου.

Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήταν το τραγούδι «Ιστορία μου, Αμαρτία μου» που την έκανε πρώτο όνομα στα νυχτερινά κέντρα της εποχής και κυρίως στην Τριάνα του Χειλά.

Φίλοι και συγγενείς διηγήθηκαν άγνωστες ιστορίες για την μεγάλη λαϊκή ντίβα του ελληνικού τραγουδιού.

«Σαν μάνα, ήταν η καλύτερη στον κόσμο. Το πρωί ήταν με το «κοτσάκι» της, μαγείρευε και μου έλεγε “τι θα φας παιδί μου;”», ανέφερε ο γιος της, Τάκης Θέμελης, ενώ ο ενδυματολόγος και στενός συνεργάτης της, Λάκης Κορρές είπε πως «ήταν πολύ φιλάρεσκη γυναίκα. Της άρεσε το ωραίο επάνω της».

«Πετούσαν ποτήρια και ένα από αυτά την τραυμάτισε: της έκανα νόημα να κατέβει από την πίστα, άλλα δεν κατέβαινε. Έκλαψε πολύ τραγουδώντας το ”μία ζωή πληρώνω”», εξομολογήθηκε ο Λάκης Κορρές.

Για στιγμές που πέρασαν με την αξεπέραστη Ρίτα Σακελλαρίου, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος σημείωσε πως, «ο ξάδερφος μου δεν την αναγνώρισε και της είπε «μήπως βγει η Ρίτα και την χάσουμε;», εκείνη του απάντησε «άσε την Ρίτα, δεν λέει τίποτα».

Ο δε Αντύπας είπε: «Είχα πάει μαζί της περιοδεία στην Αμερική. Στην επιστροφή μου είπε «μία μέρα θα έρθεις με το δικό σου πρόγραμμα και θα ζήσεις ανεπανάληπτες στιγμές».

Ποιο τραγούδι ήταν το αγαπημένο της Ρίτας Σακελλαρίου;

Λάκης Κορρές αποκάλυψε πως, «αγαπημένο της τραγούδι ήταν το «Αυτός ο άνθρωπος αυτός» που χόρευε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Της άρεσε ο Ανδρέας Παπανδρέου σαν άνθρωπος και κάθε χρόνο πήγαινε στη γιορτή του», ενώ ο γιος της, Τάκης Θέμελης υπογράμμισε πως, «την «ήθελε» ο Ανδρέας και χόρευε κιόλας.

Όταν ήταν άρρωστος ο Α. Παπανδρέου και γύρισε από την Αγγλία, την κάλεσε στο σπίτι του για να του τραγουδήσει.

Για τον χαρακτήρα της ντίβας του ελληνικού τραγουδιού ο Τάκης Θέμελης θυμάται: «Τέλειωναν από τα μαγαζιά το πρωί και έλεγε στους καλλιτέχνες «πάμε να φάμε σπίτι μου». Νομίζω ότι ζει ακόμη, πέρασαν τόσα χρόνια και εγώ νομίζω ότι είναι δίπλα μου».

Για την εικόνα της ο Λάκης Κορρές ανέφερε πως, «είχε υποστεί εξαντλητικές δίαιτες».

«Είχαμε πάει σπίτι της και μας έφτιαξε «Σουτζούκι». Είδα πως είχε κρύψει στη ρόμπα της ένα για να το φάει κρυφά», αποκάλυψε ο τραγουδιστής και συνεργάτης της Σταύρος Βουρής.

«Δεν βγαίνουν τραγουδίστριες σαν τη Ρίτα πλέον γιατί δεν έχουν πρότυπα. Εκείνα τα χρόνια μάλωναν στα μαγαζιά ποια θα τραγουδήσει τραγούδια της Ρίτας Σακελλαρίου», δήλωσε κλείνοντας ο Ζαφείρης Μελάς.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αρχαίες ελληνικές εφευρέσεις που χρησιμοποιούνται ακόμα σήμερα

HerNews ka

Τα διαμάντια του Στέμματος: Λάμψη, χρήμα, αίμα και ο μύθος μιας κατάρας

HerNews ka

Οι μεγάλες προσωπικότητες που «έφυγαν» απο τη ζωή το 2022

Her News