HerNews.gr
Ελλάδα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ο επικήδειος του γιού του Παύλου

Γύρω στη 13:00 ο μεγαλύτερος γιός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Παύλος διάβασε τον επικήδειο για τον πατέρα του εμφανώς συγκινημένος.

Αρχικά διάβασε στα ελληνικά τον επικήδειο ενώ στη συνέχεια τον διάβασε για δεύτερη φορά στα αγγλικά.

«Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα, θα ζεις πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας. Όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια που χάνει ότι πιο αγαπητό και ότι πιο πολύτιμο έχει ένας άνθρωπος στη ζωή. Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου, τον αείμνηστο βασιλέα Παύλο, τον παππού μου.

Τήρησες όμως πάντα την παρακαταθήκη του που άφησε όταν έγινες 18 χρονών και ανέλαβες την ευθύνη του διαδόχου του Ελληνικού θρόνου και παρέλαβες το ξίφος του Αξιωματικού των ευλογημένων ένοπλων δυνάμεων της Ελλάδας»

Καθ’ όλη τη διάρκεια που ο Παύλος εκφωνούσε τον επικήδειο η μητέρα του Άννα Μαρία παρακολουθούσε με δάκρυα στα μάτια.

«Στην παρακαταθήκη του πατέρα σου δέχθηκες με σεβασμό την απόφαση του Ελληνικού λαού. Η αγάπη σου για τη νεολαία, για την εκπαίδευση και τον αθλητισμό ήταν διαρκής. Η ίδρυση του Ελληνικού Κολλεγίου Λονδίνου καθώς και η συμμετοχή σου στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας World Sailing και στην Διεθνή Ολυμπιακή επιτροπή ορίζουν το πλαίσιο του αγώνα σου για τον σκοπό.

Η αποφασιστική επιρροή στη εκλογή της Αθήνας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 ήταν μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες σου» ήταν μερικά από τα λόγια του επικήδειου που εκφώνησε ο Παύλος με δάκρυα στα μάτια.

Η τελετή ολοκληρώνεται και σε λίγο στο Τατόι θα υποδεχθούν τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ώστε να γίνει η ταφή του. Δρακόντεια είναι τα μέτρα, πάνω από 200 αστυνομικοί και δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανέναν πολίτη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ματίνα Παγώνη: «Τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο αναμένεται έξαρση της γρίπης»

HerNews ka

Από ηλεκτροπληξία έχασε τη ζωή της η 14χρονη Ελένη από τον Βόλο

Her News

SOS από το Εθνικό Αστεροσκοπείο: Μείνετε σπίτι με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες

Her News