HerNews.gr
Ελλάδα

«Κόλαφος» η ΡΑΣ για ΟΣΕ – «Να αποσυρθούν όσοι εκπαιδεύτηκαν με τον σταθμάρχη Σαμαρά»

Για ελλιπή εκπαίδευση του προφυλακισμένου μοιραίου σταθμάρχη κάνει λόγο η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), τη στιγμή που ο Βασίλης Σαμαράς προετοιμάζει την υπερασπιστική γραμμή του, όσο παραμένει στο κελί του στην πτέρυγα της Λάρισας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται ένα μπαράζ απολογιών για τη μοιραία νύχτα του φριχτού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώνει η ΡΑΣ, ο Σαμαράς, δεν είχε εκπαιδευτεί σωστά πριν να λάβει την πιστοποίηση και τη θέση του στον ΟΣΕ. Μάλιστα, η Αρχή κάνει λόγο για «σοβαρό κίνδυνο ασφάλειας» και καλεί τον ΟΣΕ να αποσυρθούν από τις θέσεις τους όλοι όσοι εκπαιδεύτηκαν μαζί του.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων με τα έως σήμερα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει, διαβλέπει ισχυρές ενδείξεις ότι ο θεωρητικός και πρακτικός κύκλος εκπαίδευσης που παρείχε ο Διαχειριστής της Σιδηροδρομικής Υποδομής (ΟΣΕ) σε προσωπικό του ΟΣΕ που επιτελεί κρίσιμα καθήκοντα (σταθμάρχες – κλειδούχους) υπήρξε ελλιπής και ως εκ τούτου ανεπαρκής.

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων με σειρά ελέγχων διερεύνησε τον κύκλο της εκπαίδευσης του Προσωπικού Κλάδου Κυκλοφορίας στον οποίο συμμετείχε ο σταθμάρχης που εμπλέκεται στο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2022 και διαπίστωσε ότι δεν τεκμηριώνεται η σωστή και ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των εκπαιδευόμενων του συγκεκριμένου κύκλου μαθητείας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που καταγράφονται στον Οδηγό Σπουδών».

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις η ΡΑΣ προχώρησε και στην επιβολή έκτακτων μέτρων υποχρεώνοντας τον ΟΣΕ «να μην απασχολεί σε θέσεις κρίσιμων καθηκόντων το σύνολο των υποψήφιων σταθμαρχών οι οποίοι μετείχαν στο διερευνούμενο κύκλο εκπαίδευσης. Πρόκειται για το προσωπικό το οποίο σύμφωνα με τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΣΕ, είχε προσληφθεί με δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και μόνο δύο εξ αυτών είχαν μόνιμη υπαλληλική σχέση λόγω μετάταξης».

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Στο βαθύτερο σημείο της Μεσογείου έγινε το ναυάγιο στην Πύλο

Her News

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι αναζητήσεις που «δείχνουν» τη διαδρομή της φονικής κεταμίνης

Her News b

Τέμπη: Γενέθλια στη ΜΕΘ για τον 21χρονο Γεράσιμο

Her News b