HerNews.gr
Ελλάδα

Δίκη Άλκη Καμπανού: Η εισαγγελέας αμφισβητεί τον 21χρονο που ομολόγησε-«Δεν σας πιστεύω»

Ο δεύτερος κατηγορούμενος στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, αφού ομολόγησε, στη συνέχεια περιέγραψε, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, τη νύχτα της μοιραίας επίθεσης.

Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος, Α.Γ., κατά την απολογία του σήμερα Πέμπτη είπε πως αυτός προκάλεσε με το μαχαίρι που είχε μαζί του το τραύμα στο δεξί πόδι του 19χρονου.

Ωστόσο, η εισαγγελέας απευθύνοντας ερωτήσεις στον 21χρονο τόνισε πως όσα ομολόγησε έρχονται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει προανακριτικά αλλά και με στοιχεία της δικογραφίας.

«Χτύπησα και τον Άλκη και τον φίλο του»

Ο Α.Γ., ειδικότερα, υποστήριξε πως επικρατούσε «χάος και πανικός» και ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

«Ο φίλος του Άλκη με χτύπησε με το κράνος. Έχασα την ισορροπία μου. Εκείνη την ώρα έβγαλα το μαχαίρι που το είχα στην τσέπη του παντελονιού μου. Χτύπησα τον φίλο του Άλκη δύο με τρεις φορές στην αριστερή γάμπα. Μετά είδα μια φευγαλέα σκιά που πήγε να ξεφύγει από τα σκαλοπάτια. Λογικά εκεί θα χτύπησα τον Άλκη. Δεν στόχευα κάπου και δεν γνώριζα πού είναι η μηριαία αρτηρία», ισχυρίστηκε στην απολογία του.

Είπε, ακόμη, πως δέχτηκε μια κλοτσιά στο χέρι και κόπηκε από το μαχαίρι του, ενώ κάποιος τον χτύπησε και με ξύλο στο κεφάλι, χωρίς να δει ποιος είναι.

«Κοιτώντας κάτω είδα κάποια αίματα, γύρισα από την άλλη πλευρά και είδα και ένα κινητό. Τρία με τέσσερα άτομα ήταν όρθια, χωρίς να θυμάμαι ποιοι ήταν. Δεν πρόλαβα να δω τι αντικείμενα κρατούσαν αυτοί που ήταν πάνω στα σκαλιά», πρόσθεσε.

Στο σημείο αυτό η πρόεδρος τον διέκοψε λέγοντάς του ότι «περιγράφετε το επεισόδιο λες και το κάνατε μόνος σας», με τον ίδιο να αποκρίνεται ότι «απλά δεν θυμάμαι τι έκαναν οι άλλοι. Άκουγα φασαρία καθόλη τη διάρκεια. Επικρατούσε ένα χάος, ένας πανικός».

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι πέταξε το μαχαίρι σε έναν υπόνομο λίγο αργότερα χωρίς να θυμάται ακριβώς το σημείο. Ανέφερε ακόμα πως έμαθε για τον θάνατο του Άλκη το επόμενο πρωινό.

«Δεν μίλησα με κανέναν από τους άλλους για το συμβάν. Δεν είπα τίποτα ούτε στους δικούς μου. Δεν ξέρω πώς θα το έλεγα», συμπλήρωσε.

Οι ερωτήσεις της εισαγγελέα

«Εγώ, κύριε κατηγορούμενε, δεν μπορώ να σας πιστέψω και αυτό γιατί αναιρούν όλα αυτά που έχω μπροστά μου», είπε η εισαγγελέας μετά τις περιγραφές του 21χρονου.

Η εισαγγελέας υπέβαλε πλήθος ερωτήσεων στον κατηγορούμενο, σημειώνοντας πως πέφτει σε αντιφάσεις και ότι τόσο στην αστυνομία όσο και στην απολογία του στην ανακρίτρια είπε διαφορετικά πράγματα από αυτά που ισχυρίστηκε σήμερα. «Γιατί δεν τα αναιρέσατε τότε και τα αναιρείτε τώρα;», τον ρώτησε.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συνεργασία Ελλάδας και Ολλανδίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

Her News

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η Ουκρανή δημοσιογράφος που θα καταθέσει υπέρ του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

HerNews ka

Σέρρες: Το ξεχωριστό καφέ που εργάζονται άτομα με σύνδρομο Down

HerNews ka