HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος μιλά στο HerNews: «Οφείλω πολλά στη σύζυγό μου»

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος μιλά στο HerNews για τη θητεία του στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, την υποψηφιότητα του, τη σχέση με τη σύζυγο του και τη στήριξη της στον πολιτικό αγώνα του, αλλά και τη μεγάλη του αδυναμία, την κόρη του.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος μιλά στο HerNews και τη Μπάγια Αντωνοπούλου.

Μετά από 2 χρόνια στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερόσας επίτευγμα και ποια θέματα πρέπει να λυθούν στο μέλλον;

Μπορώ να σας αναφέρω μια σειρά από πράγματα που πετύχαμε. Από τα πλωτά ασθενοφόρα του λιμενικού που βάλαμε στα νησιά μας και σώσουν ζωή, μέχρι την ψηφιακή και τη πράσινη μετάβαση και τα μέτρα στήριξης των ναυτικών μας. Από τον εκσυγχρονισμό των λιμανιών μας, μέχρι τα προγράμματα στήριξης των ναυτικών και των νησιωτών μας.
Κρατώ όμως τις έντονες στιγμές που βίωσα όταν πήγα στο Ιράν για να απελευθερώσουμε τα πληρώματα των ναυτικών μας, που κρατούνταν από τις αρχές της χώρας αυτής. Τα ευχαριστώ αυτών των οικογενειών και των ναυτικών μας τα κρατάω για πάντα στη μνήμη μου.

Είστε γέννημα θρέμμα Πειραιώτης. Σπουδάσατε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ασχοληθήκατε με την τοπική αυτοδιοίκηση και αργότερα οι Πειραιώτες σαν εξέλεξαν βουλευτή με τη ΝΔ στην Α Πειραιώς. Τι ήταν αυτό που από τα φοιτητικά σας χρόνια σας ώθησε να ασχοληθείτε με την πολιτική και τα κοινά;

Με ενοχλούσε η αδικία και αυτό ήταν που ήθελα να διορθώσω μπαίνοντας στην πρώτη γραμμή της πολιτικής. Μικρότερος ήθελα να αλλάξω τον κόσμο, σε μια νύχτα. Τώρα με την εμπειρία της διαδρομής, βλέπω ότι ο κόσμος αλλάζει με μικρά και καθημερινά βήματα κάθε φορά.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχετε συναντήσει στην πολιτική σας διαδρομή;

Η μεγαλύτερη πρόκληση μιας πορείας στην πολιτική, για μένα, είναι να κρατήσω ζωντανή τη σχέση μου με τους πολίτες. Μια σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας. Διότι αυτη η σχέση είναι που μένει στο τέλος της ημέρας.

Είστε ο πρώτος από την οικογένειά σας που ασχολήθηκε με την πολιτική ή είχατε κάποια παράδοση;

Δεν προέρχομαι από κάποιο πολιτικό τζάκι. Αλλά τα κοινά και η πολιτική ήταν στο περιβάλλον μου αλλά και στα ενδιαφέροντά μου από μικρός.

Το 2013 παντρευτήκατε τη Νόρα Μιχαλολιάκου. Πως γνωριστήκατε; Τι ήταν αυτό που σας κέρδισε σε εκείνη;

Με τη Νόρα, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και πολλά χρόνια πριν παντρευτούμε. Υπήρξαμε μαζί σε κοινές παρέες και έχουμε όπως ξέρετε και την ίδια καταγωγή από τη Μάνη. Βρεθήκαμε κάποια στιγμή κοντά και της είπα από την πρώτη στιγμή ότι θέλω να γίνει γυναίκα μου.
Οσο για την επίσημη πρόταση γάμου της, την έκανα στην Σαντορίνη. Ένα νησί που της αρέσει πολύ. Η Νόρα με κέρδισε με την φροντίδα, την προσοχή της και την αγάπη της, αλλά κυρίως με την δύναμη και την αντοχή της στα δύσκολα.

Πόσο σημαντική είναι για εσάς η στήριξη της συζύγου στους πολιτικούς σας αγώνες;

Θέλω με την ευκαιρία που μου δίνετε να την ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για τα όσα κάνει για μένα και την οικογένειά μας. Για την στήριξή της όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα σε δύσκολες και απαιτητικές περιόδους, όπως είναι η προεκλογική περίοδος. Της οφείλω πολλά για την κατανόηση, τον δυναμισμό και κυρίως την υπομονή της.

Έχετε αποκτήσει μια κόρη. Ποια είναι τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής που έχετε πάρει από τότε που γίνατε πατέρας;

Το συναίσθημα όταν γίνεσαι πατέρας δεν περιγράφεται. Οπως και η ευθύνη του να έχεις ένα παιδί. Οι αγωνίες δεν τελειώνουν ποτέ. Νομίζω ότι έχω γίνει πιο ευαίσθητος και σκέπτομαι πολύ περισσότερα θέματα που αφορούν την οικογένεια και τα παιδιά, ώστε μέσω της πολιτικής να βοηθάω στο να βρίσκουμε λύσεις και να στηρίζουμε τα παιδιά αλλά και τους γονείς, ώστε να έχουν χρόνο να είναι κοντά τους. Διότι κανένα παιδί δεν μεγαλώνει στον…αυτόματο πιλότο.

Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα Κατσαφάδο για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χάρης Γιακουμάτος: Μιλά στο HerNews για το Survivor, το “Love it” & την πατρότητα

Her News b

Έφη Θώδη: Μου έχουν κάνει απιστίες και τις συγχώρεσα

Her News

Απόστολος Ρουβάς: «Η σύγκριση με τον αδερφό μου δεν με έχει επηρεάσει»

Her News b