HerNews.gr
Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο με τη φωτιά. Θα αποζημιώσουμε αυτούς που επλήγησαν»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, δίνοντας έμφαση στις πυρκαγιές που μαίνονται για έβδομη συνεχόμενη ημέρα στη Ρόδο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

 «Παρά την επέλαση της φωτιάς δεν χάθηκε καμία ζωή, αποδεικνύεται ότι απέναντι στη μανία της φύσης κανένα μέτρο δεν θα είναι ποτέ αρκετό. Το φετινό καλοκαίρι μας βρίσκει με απανωτούς καύσωνες, ισχυρούς ανέμους, στη Ρόδο έχουμε επίμονους ανέμους που ξεπερνούν τα 6 μποφόρ εδώ και μέρες.

Στη Ρόδο μετά τη 2η μέρα που η φωτιά είχε δείξει κάποια σημάδια ύφεση, η φωτιά έκανε νέα μέτωπα. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν οργανωμένα και εγκαίρως σε ασφαλή σημεία. Ευγνωμονούμε πυροσβεστική, πολιτική προστασία, ένοπλες δυνάμεις, αστυνομία, εθελοντές για την αυταπάρνησή τους. Για τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να είμαστε σε μόνιμη επιφυλακή. Βρισκόμαστε σε πόλεμο, με τη φωτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας για το 112 τόνισε ότι είναι πολύτιμο: «Έχει σώσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, πάντοτε θα είναι προτεραιότητά μας η ανθρώπινη ζωή, πόσω μάλλον πέντε χρόνια μετά την τραγωδία στο Μάτι.  Θα ξαναφτιάξουμε αυτά που χάσαμε θα αποζημιώσουμε αυτούς που επλήγησαν. Η Ρόδος αντιμετώπισε πρόβλημα στο 10% των κλινών της. Ο απολογισμός θα έρθει πλήρης, όταν κάνουμε και τον συνολικό μας απολογισμό».

«Η κλιματική κρίση είναι ήδη εδώ και θα εκδηλώνεται όλο και περισσότερο με μεγαλύτερες καταστροφές γι αυτό και η κυβέρνηση οφείλει να μην αρκείται στην όποια πρόοδο αλλά να προσαρμόζουμε γρήγορα τα σχέδια μας στις νέες συνθήκες. Αλλά απαιτείται και αλλαγή κουλτούρας από όλους. Από την κεντρική διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον κάθε πολίτη.

Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι από αυτή την δοκιμασία το κράτος απουσιάζει. Αντίθετα ήταν παντού. Σήμερα μπορούμε από σύγχρονο κτίριο να κάνουμε τον συντονισμό. Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στην κατάσταση που παραλάβαμε. Που θα ήμασταν σήμερα αν δεν είχαν γίνει αυτές οι αλλαγές», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε εδώ όλα όσα δήλωσε ο Πρωθυπουργός:

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Προ των πυλών νέα κακοκαιρία – Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέξει

HerNews ka

«Κάτω τα χέρια από τον πατέρα Αντώνιο» – Αυτοί είναι οι υποστηρικτές του

Her News

Αυτόματη συμπλήρωση της δήλωσης ακινήτων – Τέλος η ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους

Her News