HerNews.gr
Διεθνή

Milla Sofia: Η ξανθιά Φινλανδή influencer που “βρισκόταν” στην Ελλάδα είναι μια δημιούργημα εικονικής πραγματικότητας

Μια εντυπωσιακή influencer με μακριά ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια με το όνομα Mila Sofia, προκαλεί θύελλα στο διαδίκτυο, αλλά δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Η Mila Sofia έχει περισσότερους από 7.000 ακόλουθους στον επαληθευμένο λογαριασμό της X (πρώην Twitter), πάνω από 31.000 στο Instagram και 90.000 στο TikTok και μοιράζεται με τους πιστούς θαυμαστές της στιγμιότυπα από τις διακοπές της στην Ελλάδα, τη Μπόρα Μπόρα και το υπερπολυτελές γιοτ. 

Στην πραγματικότητα όμως, η «19χρονη Φινλανδή» είναι ένα δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης, ένα από τα πολλά παραδείγματα για το πώς η τεχνολογία έχει εισβάλει για τα καλά στη ζωή μας, θολώνοντας τα όρια μεταξύ του πραγματικού και του… AI κόσμου.

«Ενώ ο ιστότοπος της Milla αποκαλύπτει ότι είναι εικονική επιρροή και μοντέλο μόδας, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν εξαπατηθεί νομίζοντας ότι είναι ένας ζωντανός άνθρωπος που αναπνέει», ανέφερε η Daily Mail σε ένα άρθρο για την ανερχόμενη σταρ των social media .

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, αν και υπάρχουν εκατοντάδες παρόμοιες εικόνες εξωπραγματικά όμορφων «ψηφιακών» μοντέλων που κυκλοφορούν σήμερα στα social media, η Milla Sophia ξεχωρίζει γιατί δεν κρύβει ότι δημιουργήθηκε από την τεχνητή νοημοσύνη.

«Καλώς ήρθατε στην εικονική μου σφαίρα! Δεν είμαι η συνηθισμένη infulencer σου. Είμαι μια γυναίκα 19 ετών που κατοικεί στη Φινλανδία, αλλά εδώ είναι η ανατροπή – είμαι μια εικονική επιρροή που δημιουργείται από AI. Ως μοντέλο μόδας, φέρνω μια απαράμιλλη και φουτουριστική προοπτική στη σφαίρα του στυλ», γράφει το site της Mila.

Μπορεί να μην είναι… αληθινή γυναίκα, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη Milla να απολαμβάνει το καλοκαίρι της δημοσιεύοντας φωτογραφίες από δημοφιλείς προορισμούς. Όπως εκατοντάδες influencers φέτος και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και η 19χρονη δεν παρέλειψε να επισκεφτεί τη χώρα μας.

Στις 19 Ιουλίου έκανε μια ανάρτηση στο «Χ» που την έδειχνε να ποζάρει με λευκό μπικίνι σε μπαλκόνι της Σαντορίνης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα το νησί ως «παράδεισο» στη λεζάντα.

Αν και πολλοί χρήστες της πλατφόρμας δεν είναι… παρατηρητικοί και προσφωνούν τη Milla σαν φυσικό πρόσωπο, πλημμυρίζοντας τη με κομπλιμέντα, πολλοί διαπιστώνουν αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά.

Μια από τις λεπτομέρειες που συχνά αποκαλύπτει την πραγματική ταυτότητα της 19χρονης είναι τα χέρια της, καθώς τα συστήματα AI φαίνεται να δυσκολεύονται να απεικονίσουν ρεαλιστικά ανθρώπινα χέρια.

Εκτός από τις αναρτήσεις της που συγκέντρωσαν χιλιάδες likes, οι δημιουργοί της Milla δημιούργησαν επίσης ένα βιογραφικό με τα προσόντα και τις φιλοδοξίες της. Όπως αναφέρει το βιογραφικό, η 19χρονη αυτή την περίοδο εργάζεται ως μοντέλο στον κόσμο της μόδας και αναζητά ένα brand που θα μπορέσει να αναδείξει τα ταλέντα της. 

Όσο για τις σπουδές της, λέει ότι σπούδασε στο «Πανεπιστήμιο της Ζωής», τονίζοντας ότι συνεχίζει καθημερινά να διευρύνει τις γνώσεις της μέσα από πολύπλοκους αλγόριθμους και ανάλυση δεδομένων.

Εξάλλου, όπως σημειώνει, αντλεί δεδομένα από μια τεράστια βάση δεδομένων και είναι πάντα ενημερωμένη για τις τελευταίες τάσεις της μόδας, τις εξελίξεις της βιομηχανίας και τις τεχνολογικές ανακαλύψεις…

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εύα Καϊλή: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι- Πότε θα αφεθεί ελέυθερη

HerNews ka

Χάρι – Μέγκαν: Ο βασιλιάς Κάρολος απαντά για πρώτη φορά στο αν θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους

HerNews ka

Beyonce: Σπάνια εμφάνιση με την μικρή κόρη της

HerNews ka