HerNews.gr
Διεθνή

Καιρός: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Πρόκειται για μια ασυνήθιστη για την εποχή κακοκαιρία, που λόγω του μεγάλου όγκου νερού που αναμένεται είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα.

Οι βροχές θα ξεκινήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια. Στη Μακεδονία θα είναι ισχυρές και στον Έβρο μέτριας έντασης. Σταδιακά μέσα στη μέρα θα επεκταθούν νοτιότερα μέχρι την Πελοπόννησο και στο Ιόνιο.

Έντονα φαίνεται να είναι τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία. Από το απόγευμα και στη συνέχεια ουσιαστικά αναμένονται οι πιο ισχυρές βροχές στις συγκεκριμένες περιοχές. Στο Αιγαίο προβλέπεται συννεφιά και τοπικές βροχές στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα πλησιάσει τους 25-28 βαθμούς στα βόρεια, έως 27 στα δυτικά, 29-30 τις υπόλοιπες περιοχές. Έως 31 οι μέγιστες στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά σε βορειοδυτικές διευθύνσεις, στρεφόμενοι σε ανατολικούς μέχρι 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο ισχυροί βοριάδες μέχρι 6-7 μποφόρ, αλλά οι ριπές των ανέμων κατά τη διάρκεια των ισχυρών φαινομένων θα είναι θυελλώδεις.

Στην Αττική αναμένεται συννεφιά, με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι και στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22-30 βαθμούς, με τη μέγιστη στα δυτικά του νομού, βόρειοι άνεμοι 4-6, πρόσκαιρα στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-24 βαθμούς, με τη μέγιστη να σημειώνεται το πρωί και σταδιακή πτώση στη συνέχεια. Βόρειοι οι άνεμοι 4-6 μποφόρ.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Την Τρίτη ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί σε όλη τη χώρα. Τα ισχυρότερα φαινόμενα προβλέπεται να επηρεάσουν τα κεντρικά και νότια, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στην Αττική και στα νησιά του Αιγαίου. Η θερμοκρασία σε πτώση, στους 28 στα βόρεια, 25 στα δυτικά και νότια, 22 στα κεντρικά και έως 30 βαθμούς οι μέγιστες στο νότιο Αιγαίο. Βορειοανατολικοί οι άνεμοι στα πελάγη , 7 στο βόρειο Αιγαίο και 8 μποφόρ.

Την Τετάρτη τα έντονα φαινόμενα στα κεντρικά τμήματα της χώρας θα συνεχιστούν για 2ο 24ωρο, με αυξημένο κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων σε Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, και στη κεντρική Στερεά Ελλάδα.

Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια θα εξασθενίσουν. Στο συγκεκριμένο κομμάτι της κεντρικής Ελλάδας, θα βρέχει καταρρακτωδώς και μέσα στη νύχτα. Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 27-29 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 32 στο νότιο Αιγαίο. Διατηρείται πολύ ισχυρό το βορειοανατολικό ρεύμα με ένταση 5-7 μποφόρ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Friends: Η μεγάλη επιστροφή για “Τα Φιλαράκια” – Οι πρώτες δηλώσεις

Her News b

Σάρον Στόουν: «Ανάρρωσα για επτά χρόνια μετά το εγκεφαλικό και έκτοτε δεν έχω δουλειά»

HerNews ka

Bόμβα: Σούπερ σταρ της ποπ θέλει να τραγουδήσει στη σκηνή της Eurovision

Her News