HerNews.gr
DECORNEWS

3+1 κόλπα που χρησιμοποιούν οι σχεδιαστές για να δημιουργήσουν άνετους χώρους καθιστικού στην κουζίνα

Μια κουζίνα με καθιστικό αλλάζει πραγματικά το παιχνίδι, μετατρέποντας τον χώρο από έναν λειτουργικό προορισμό σε ένα δωμάτιο που εστιάζει στη διασκέδαση, την κοινωνικοποίηση και το να κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν ευπρόσδεκτοι. 

Αλλά μερικές κουζίνες απλά δεν έχουν τον χώρο για μια ειδική ζώνη χαλάρωσης – πώς να αναβαθμίσετε το παιχνίδι της κουζίνας σας με ένα καθιστικό όταν ο χώρος είναι υψηλός;

Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι φαντάζεστε αρχικά, και με έξυπνο σχεδιασμό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο καθιστικό κουζίνας που καταλαμβάνει λίγο χώρο. 

1. Δοκιμάστε ένα επιτοίχιο σαλόνι

A banquette style seating area in a small kitchen

Τα επιτύχιο σαλόνι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε την κουζίνα σας να αισθάνεται φιλόξενη και χρησιμοποιεί έξυπνα άνετα καθίσματα τυλιγμένα γύρω από τους τοίχους, καταλαμβάνοντας λίγο από το πολύτιμο αποτύπωμα του δωματίου. Είναι επίσης μια εξαιρετική συσκευή εξοικονόμησης χώρου, επειδή λειτουργεί και ως χώρος αποθήκευσης κουζίνας, με χώρο αποθήκευσης κρυμμένο κάτω από τον πάγκο.

2. Αξιοποιείστε στο έπακρο τα παράθυρα σας

Μια μικρή κουζίνα με καθίσματα κάτω από το παράθυρο σε προεξοχή

Εάν ο χώρος το επιτρέπει στη μικρή κουζίνα σας , χρησιμοποιήστε τον χώρο γύρω από το παράθυρο της κουζίνας και δημιουργήστε έναν ειδικό χώρο για καθίσματα γύρω από αυτό.  

3. Δημιουργήστε χώρο για μπαρ με σκαμπό

Μια μπάρα πρωινού από ξύλο με ένα αντίστοιχο που ανοίγει από κάτω

Τα μπαρ με σκαμπό είναι η τέλεια προσθήκη σε έναν μικρό χώρο κουζίνας. Κομψά και δεν καταλαμβάνουν πολύ ζωτικό χώρο, μπορούν να προστεθούν σε έναν πάγκο, ένα ψηλό τραπέζι κονσόλας ή ακόμα και σε μια νησίδα κουζίνας. Προσθέστε ένα μικροσκοπικό τραπέζι ή συνδέστε έναν πάγκο στον τοίχο, δεν χρειάζεστε πολύ χώρο, ακόμη και ένα μικρό τραπέζι. Θυμηθείτε να επιλέξετε σκαμπό χωρίς πλάτη ή με χαμηλότερο προφίλ για να εξοικονομήσετε ακόμα πιο πολύτιμο χώρο.

3. Δοκιμάστε ένα τραπέζι μπιστρό

Κουζίνα με καθιστικό μπιστρό

Η προσθήκη ενός τραπεζιού μπιστρό σε μια αχρησιμοποίητη γωνιά της κουζίνας είναι ένας τόσο έξυπνος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σχέδιό σας – μετατρέποντας έναν ελεύθερο χώρο σε μια ζεστή γωνιά. Αναφορικά με την στρογγυλή και ορθογώνια τραπεζαρία , εάν η μεγιστοποίηση του χώρου είναι η προτεραιότητά σας, ένα στρογγυλό τραπέζι μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή σας, τοποθετείται άνετα σε μια γωνία όπου μια ορθογώνια τραπεζαρία έχει λίγο πιο άβολο σχήμα για να χωρέσει.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εφηβικό δωμάτιο: Δημιουργική διακόσμηση

Her News

Κάνε την σκάλα σου το πιο ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Her News b

Πως να κρύψετε την ακαταστασία σε μια κρεβατοκάμαρα

HerNews ka