HerNews.gr
Health

Ρεφλεξολογία: Τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία μας

Γνωρίζατε ότι η ρεφλεξολογία είναι μια τεχνική μασάζ που εντοπίζεται από την Αρχαία Αίγυπτο; Σε αυτή τη μορφή μασάζ, η πίεση εφαρμόζεται σε συγκεκριμένες περιοχές στα χέρια και τα πόδια που σχετίζονται με διαφορετικά μέρη του σώματος.

Αυτή η τεχνική είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία μιας μεγάλης ποικιλίας παθήσεων υγείας, γι’ αυτό διαβάστε τα παρακάτω κορυφαία οφέλη της ρεφλεξολογίας! Το σώμα σας μπορεί απλώς να σας ευχαριστήσει αργότερα.

Μειώνει το στρες

Αρκετές μελέτες, συμπεριλαμβανομένης μιας από το Journal of Korean Academy of Nursing, δείχνουν ότι η ρεφλεξολογία στα πόδια μειώνει σημαντικά το επίπεδο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να μειώσετε το άγχος από έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία.

Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των πονοκεφάλων και των χρόνιων ημικρανιών

Εάν οι μελέτες δείχνουν ότι το μασάζ ρεφλεξολογίας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες, φανταστείτε να απαλλαγείτε από τους πονοκεφάλους ταυτόχρονα! Εάν υποφέρετε από χρόνιους πονοκεφάλους και ημικρανίες, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε.

Μπορεί να είναι χρήσιμη στη θεραπεία της αϋπνίας

Μειώνοντας τα επίπεδα του στρες είναι πιο εύκολο να μειώσετε την επίδραση που έχει η αϋπνία στην καθημερινή σας ζωή. Αυτή η αρχαία τεχνική μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε κάνοντας σας να νιώθετε πιο άνετα και ξεκούραστα.

Είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τη διαχείριση του πόνου

Το μασάζ ρεφλεξολογίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Οπότε μπορεί να είναι αρκετά ευεργετικό για τη διαχείριση του πόνου που αντιμετωπίζουμε εμείς οι γυναίκες τις ημέρες που έχουμε περίοδο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της γονιμότητας

Η ρεφλεξολογία έχει αναφερθεί ότι βοηθά στην ενίσχυση της γονιμότητας. Δίνοντας στο σώμα την ευκαιρία να φροντίσει τον εαυτό του, το σώμα μπορεί να εξισορροπήσει καλύτερα τις ορμόνες. Οι γυναίκες που έχουν δοκιμάσει το μασάζ ρεφλεξολογίας ανέφεραν ότι βοήθησε στην αντιμετώπιση της στειρότητας.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας: Ποιες είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στον οργανισμό;

HerNews ka

Είναι καλό να ξεκινάτε την μέρα σας με χυμό aloe vera;

Her News

Ένας στους έξι ανθρώπους έχει πονοκέφαλο κάθε ημέρα

Her News