HerNews.gr
Παιδί

Η Ολλανδία έχει τα πιο ευτυχισμένα παιδιά του κόσμου

Τα παιδιά στην Ολλανδία θεωρούνται όχι μόνο τα πιο ευτυχισμένα στον κόσμο, αλλά η Ολλανδία θεωρείται η καλύτερη χώρα στον κόσμο για να μεγαλώσουν τα παιδιά.

Γιατί συμβαίνει αυτό και τι γίνεται διαφορετικά από όλες τις άλλες χώρες εκεί έξω;

Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό, και ο μεγαλύτερος είναι ο πολιτιστικός και κοινωνικός αντίκτυπος. Η Ολλανδία ως χώρα εστιάζει πολύ στην κοινωνική ασφάλιση και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Μπορεί να υπάρχουν υψηλοί φόροι και μικρότερο εισόδημα από ό,τι στις ΗΠΑ, αλλά ο κοινωνικός παράγοντας είναι επίσης πολύ υψηλότερος.

Τα οφέλη που αποκομίζουν οι άνθρωποι είναι εκπληκτικά και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση βοηθά να κρατηθούν οι οικογένειες ενωμένες λειτουργεί ως ώθηση για να διατηρηθεί μια «οικογένεια» ανέπαφη και σε αντάλλαγμα, ένα παιδί ευτυχισμένο.

Στις ΗΠΑ, είναι κανόνας ότι αν και οι δύο γονείς έχουν δουλειές υψηλού εισοδήματος, τα παιδιά είτε φροντίζονται από νταντά, είτε σε παιδικούς σταθμούς, είτε μακριά από τους δύο γονείς.

Τα παιδιά στην Ολλανδία είναι τα πιο ευτυχισμένα του κόσμου

Αλλά στην Ολλανδία, παρόλο που οι γονείς έχουν δουλειές με υψηλές αποδοχές, μπορούν να επιλέξουν να εργάζονται λιγότερες ώρες την εβδομάδα. Μπορούν να πάρουν γονική άδεια για να περάσουν χρόνο με το παιδί τους. Και γενικά υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη που βοηθούν την οικογένεια να μείνει ενωμένη, χωρίς να ανησυχεί για χρήματα!

Εκτός από αυτούς τους εξωτερικούς παράγοντες που ουσιαστικά δεν ελέγχονται από τους γονείς, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που κάνουν οι γονείς για τα παιδιά τους και αποτελούν μέρος της ολλανδικής κουλτούρας.

Η δυναμική ή ευγενική ανατροφή των παιδιών είναι δημοφιλής στην Ολλανδία. Ακόμα κι αν τα παιδιά κάνουν κάποιο λάθος, οι γονείς ποτέ δεν τα «ντροπιάζουν» ούτε τα «μαλώνουν» γι’ αυτό. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Aυτές τις φράσεις καλό είναι να μην τις λέμε στο παιδί μας, σύμφωνα με τους ειδικούς!

Her News

Γεωπονία για παιδιά: Κεφάλαιο Εσπεριδοειδή

Her News

Πώς θα οργανώσετε ένα τέλειο καλοκαίρι με τα παιδιά σας;

Her News