HerNews.gr
Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: Οι 10 περιοχές με μεγάλο ύψος βροχής – Αύριο χτυπάει στην Αττική

Για δεύτερη ημέρα η κακοκαιρία Εlias συνεχίζει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με τις βροχές, το χαλάζι και τις ισχυρές καταιγίδες, να δημιουργούν πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις κεντρικών και επαρχιακών δρόμων.

Σε αρκετές περιοχές αυτήν την ώρα βρέχει, ενώ στο λεκανοπέδιο της Αττικής αναμένεται να φτάσει η κακοκαιρία Elias, από αύριο το πρωί.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν μέχρι το πρωί της Τρίτης 26/09 κυρίως στη Στερεά, στη Δυτική Θεσσαλία και στην Ήπειρο.

Storm names for 2023-2024: Why do storms have names? - BBC Newsround

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά φαινόμενα αναμένονται για το υπόλοιπο της ημέρας σε Ιόνιο, Δυτική και Κεντρική Στερεά, Πελοπόννησο και δευτερευόντως σε Θεσσαλία και Ήπειρο.

Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στα Κεντρικά Επτάνησα.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο μέχρι το πέρας της Τρίτης 26/09, δεχόμενες τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, εντοπίζονται στους νομούς Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας και από αργά το απόγευμα Καρδίτσας και Τρικάλων.

 

Κακοκαιρία Elias, Θεσσαλία, Αττική,

 

Ισχυρές οι βροχές αύριο Τετάρτη – Που αναμένονται

Την Τετάρτη 27/09, τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση, επηρεάζοντας περισσότερο τα κεντρικά, ανατολικά, και νότια τμήματα της χώρας, ενώ και η Αττική μπαίνει στο μάτι της κακοκαιρίας.

Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στην Ανατολική και Νότια Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και κυρίως στην Πελοπόννησο – ιδιαίτερα Κεντρική και Βόρεια – η οποία φαίνεται να δέχεται τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχής.

Αττική

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη, με έντονα φαινόμενα στο νομό Χανίων.

Η Αττική, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη μπαίνει και αυτή στο «παιχνίδι», με κάποιες καταιγίδες να αναμένονται από το απόγευμα της Τρίτης. Ωστόσο, οι πιο δύσκολες ημέρες για τον νομό της Αττικής είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Τετάρτης 27/09. Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

Διαβάστε περισσότερα: vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κορωνοϊός: 2.781 νέα κρούσματα – 805 διασωληνωμένοι, 63 θάνατοι

Her News b

Κορονοϊός: 2.489 νέα κρούσματα, , 707 διασωληνωμένοι, 70 θάνατοι

Her News b

Κακοκαιρία Daniel: Πέντε σταθμούς απολύμανσης έστησε στη Θεσσαλία ο στρατός

HerNews ka