HerNews.gr
Διεθνή

Shakira: Κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή για δεύτερη φορά στην Ισπανία – Φέρεται ότι δεν πλήρωσε φόρους 6,7 εκατ. ευρώ το 2018

Η Shakira κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή για δεύτερη φορά στην Ισπανία.

Σύμφωνα με μια καταγγελία που έλαβε η ισπανική εφημερίδα El Mundo , οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι η Shakira δεν πλήρωσε φόρους 6,7 εκατομμυρίων ευρώ για το εισόδημά της το 2018 χρησιμοποιώντας «ένα εταιρικό δίκτυο σε φορολογικούς παραδείσους».

Η καταγγελία, η οποία κατατέθηκε την Τρίτη, φέρεται να αναφέρει ότι η Shakira παρέλειψε «να δηλώσει εισόδημα και να αφαιρέσει έξοδα που δεν ίσχυαν, κατορθώνοντας έτσι να μειώσει το ποσό που έπρεπε να καταβληθεί στην Κρατική Διοίκηση της Φορολογικής Υπηρεσίας (ΑΕΑΤ) για φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και στην Agència Tributària de Catalunya (ATC)».

Δεν έχει οριστεί ημερομηνία δίκης για την ποπ σταρ, η οποία μετακόμισε στο Μαϊάμι με τους δύο γιους της μετά τον ακατάστατο χωρισμό της από τον Ζεράρ Πικέ .

Οι νέες κατηγορίες προέκυψαν λιγότερο από δύο μήνες πριν η τραγουδίστρια δικαστεί στη Βαρκελώνη για μια ξεχωριστή υπόθεση, όπου κατηγορήθηκε για έξι κατηγορίες απάτης επειδή φέρεται ότι δεν πλήρωσε σχεδόν 15,4 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους μεταξύ 2012 και 2014.

Οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι η Shakira πέρασε περισσότερο από το ήμισυ αυτής της χρονικής περιόδου στην Ισπανία, κάτι που θα απαιτούσε να πληρώνει φόρους εκεί.

Ωστόσο, η νικήτρια Grammy αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν κάτοικος της ευρωπαϊκής χώρας κατά την εν λόγω χρονική περίοδο. Η επίσημη κατοικία της εκείνα τα δύο χρόνια ήταν στις Μπαχάμες.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Shakira ισχυρίστηκε ότι η ισπανική κυβέρνηση ξεκίνησε μια «εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης» εναντίον της και «παραβίασε το δικαίωμά της στην ιδιωτική ζωή» χειριζόμενη τα θέματα δημόσια και χωρίς το τεκμήριο της αθωότητας.

Η δίκη της Shakira έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου.

Εάν κριθεί ένοχη, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών και ένα μεγάλο πρόστιμο.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί έχασε τη λάμψη της η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις;

Her News

Έγκυος η Sofia Richie: Περιμένει το πρώτο της παιδί με τον σύζυγό της Elliot Grainge

HerNews ka

Amber Heard: Zήτησε ανατροπή της απόφασης της δίκης εναντίον του Johnny Depp

HerNewskl