HerNews.gr
Ελλάδα

Αίθριος ο καιρός σήμερα με τοπικές νεφώσεις – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Σήμερα θα απασχολήσουν μέχρι το απόγευμα μικρής έντασης βροχές σε ορισμένες περιοχές.

Παρόλα αυτά ο καιρός θα είναι γενικά καλός, αφού και θερμοκρασιακά, αν και οι μέγιστες τιμές θα πέσουν λίγο, θα διατηρηθούν σε καλά για την εποχή επίπεδα, και οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι βροχές που αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι μικρής έκτασης και διάρκειας, και σύντομες. Έτσι προβλέπονται νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στη κεντρική Στερεά και Εύβοια, στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, με πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο τοπικά και στα χερσαία παραθαλάσσια τμήματα των συγκεκριμένων περιοχών.

Τοπικές βροχές όμως προβλέπονται και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα όποια φαινόμενα θα έχουν διάρκεια μέχρι το απόγευμα, ενώ ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 26 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, 27 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και ως 28 βαθμούς Κελσίου τοπικά οι μέγιστες στα δυτικά και στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 – 5, τοπικά και 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα είναι ισχυροί 5 – 7 μποφόρ, αλλά το απόγευμα και από τα βόρεια, βαθμιαία θα υποχωρήσουν.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 – 26 βαθμούς Κελσίου, με βόρειο άνεμο στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4 – 6, στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με εναλλαγές διαστημάτων με ήλιο. Στα γύρω ορεινά πιθανόν να σημειωθούν μικρής έκτασης τοπικές βροχές το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 25 βαθμούς Κελσίου, και οι άνεμοι βόρειοι, θα στραφούν σε νότιους 2 – 3 μποφόρ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κακοκαιρία EVA: Προσοχή και σήμερα – Τρεις περιοχές στο στόχαστρο

Her News b

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Με δάκρυα στα μάτια στην κηδεία του νονού της

Her News

Αλέξης Κούγιας για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Είναι η πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα»

Her News b