HerNews.gr
Μόδα

Teddy παλτό: Είναι το it-coat του χειμώνα 2023 γιατί συνδυάζει τη ζεστασιά με τη γοητεία

Tο teddy παλτό επιστρέφει στα καταστήματα κάθε σεζόν από τότε που εμφανίστηκε στην πασαρέλα, αλλά και για τις συλλογές φθινόπωρο χειμώνα 2023 2024, έτοιμο να μας δώσει την άνεσή του όλη την κρύα εποχή. Σήμερα έχει γίνει σύμβολο των fashionistas, εκείνων που δεν τους αρέσει να φορούν ένα πουπουλένιο μπουφάν και θεωρούν το παλτό πολύ αυστηρό. 

Έχει γίνει statement παλτό, δηλαδή μια δήλωση στυλ που μπορεί να φορεθεί πάνω από τζιν αλλά και πάνω από ένα σατέν φόρεμα για το βράδυ (αντικαθιστώντας τις γούνες για όλες τις προθέσεις και σκοπούς). Ας ανακαλύψουμε μαζί την ιστορία του, από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στην πασαρέλα μέχρι τα σύγχρονα μοντέλα, καθώς και μερικές στυλιστικές συμβουλές για το πώς να φορέσετε το λούτρινο παλτό τον χειμώνα του 2023.

Χειμώνας 2022 λούτρινο παλτό

Το πρώτο teddy παλτό Max Mara λανσάρει τη μόδα με ένα βελούδινο αποτέλεσμα

Όταν κάνει κρύο, πολλοί από εμάς -το ξέρουμε- ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στο σπίτι και να ξαπλώσουμε στον καναπέ ή στο κρεβάτι, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, ανάμεσα σε μαξιλάρια και μια απαλή κουβέρτα. Μια ανάγκη από την οποία αντλεί η δημιουργικότητα του γυναικείου λούτρινου παλτό που, τελικά, στην αισθητική του και μετά στο όνομά του, μας θυμίζει τη γλύκα ενός λούτρινου αρκουδιού. Φυσικά τα εξωτερικά ρούχα είναι ένα τρυφερό καταφύγιο από το κρύο, χάρη στον απαλό όγκο, αλλά είναι η υφή του αναγνωρίσιμη με μια ματιά που το κάνει statement κάθε χειμώνα.

Πότε όμως γεννήθηκε αυτό το κομμάτι; Αν και φαίνεται σαν μια αρκετά νεανική τάση, στην πραγματικότητα το πρώτο μοντέλο, όπως το ξέρουμε σήμερα, είναι σχεδόν 10 ετών. Η κολεξιόν φθινόπωρο χειμώνα 2013 ανοίγει: είναι ένα μεγάλο παλτό και το μέγεθός του προσθέτει την ιδιαιτερότητα του.

teddy παλτό χειμώνα 2022 trends μοντέλα πώς να το φορέσετε

Για να το σχεδιάσει, ο δημιουργικός διευθυντής Ian Griffiths πέρασε πολύ χρόνο στο αρχείο όπου ανακάλυψε εκ νέου μερικά μοντέλα προγόνων του “Teddy Bear” που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1980: εκείνη την εποχή το παλτό ήταν φτιαγμένο με γερμανικές συνθετικές ίνες που χρησιμοποιούνταν στην παραγωγή παιχνιδιών για παιδιά.

Σκέφτηκε επίσης να αναπαράγει αυτό το απαλό τρίχωμα, συνεργαζόμενος με έναν Ιταλό προμηθευτή για να αναπτύξει ένα υλικό με το ίδιο αποτέλεσμα αλλά σε μεταξωτή βάση. Το σχέδιο σε συνδυασμό με το χρώμα, καμηλό που τείνει προς την καραμέλα, στη συνέχεια το μεταμόρφωσε σε ένα άνετο στυλ. Εμφανίζεται ξανά το 2017 και από εκείνη τη στιγμή θα συγκαταλέγεται στα best seller και πιο αγαπημένα παλτό της Max Mara.teddy παλτό χειμώνα 2022 trends μοντέλα πώς να το φορέσετε

Πώς να φορέσετε ένα λούτρινο παλτό

Και πώς φοράτε αυτό το κομμάτι; Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συμβουλές, αλλά υπάρχει μόνο ένας κανόνας που πρέπει να σεβαστείτε: κάντε το πρωταγωνιστή των χειμερινών σας ρούχων. Σημαντικό και επιβλητικό (ακόμα και στην κοντή έκδοση teddy παλτό) χάρη σε αυτό το παχύ τρίχωμα που θυμίζει αρκουδάκια, αυτό το εξωτερικό ένδυμα έχει την ικανότητα να φοριέται χωρίς να απαιτεί μεγάλες ασκήσεις styling. Μπορεί να συνδυαστεί με τζιν με κρόσσια, πλεκτά ή ταρτάν φορέματα, στην καθημερινότητα, ενώ με palazzo παντελόνι και πολύ ελαφρύ θα είναι τέλειο για το βράδυ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tips για να βρεις το δικό σου στυλ!

Her News

Shakira: Έκλεψε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της

Her News

Meghan Markle: Η συμβολική εμφάνιση της στη νεκρώσιμη πομπή της Βασίλισσας Ελισάβετ

HerNewskl