HerNews.gr
Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Βρέθηκε στο Εφετείο για τη δίκη του έπειτα από 14 μήνες – «Δεν είμαι βιαστής»

Σήμερα ο 17 Νοεμβρίου είχε οριστεί να διεξαχθεί η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εφετείο, όμως αναβλήθηκε για τις 9 Σεπτεμβρίου του 2024 λόγω της αποχής των δικηγόρων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο του Εφετείου καθώς κατηγορείται για το βιασμό δυο ανηλίκων αγοριών. Ο γνωστός σκηνοθέτης είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών, ενώ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε αποφασίσει να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση του κατηγορουμένου με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά την έκδοση της ετυμηγορίας των δικαστών να αποφυλακιστεί με όρους μετά από προσωρινή κράτηση 17 μηνών.

Για τον βιασμό ενός ενηλίκου το 2018 ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε αθωωθεί, ομοίως και κατά πλειοψηφία και για για τον βιασμό ενός 16χρονου.

Λίγες ημέρες μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελία των Εφετών κρίνοντας ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης θα πρέπει να δικασθεί εκ νέου αναφορικά με την υπόθεση βιασμού του 16χρονου το 2011, με τη δίκη να ορίζεται για τις 9 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτες του δηλώσεις on camera

Μάλιστα λίγο αργότερα, ο Δημήτρης Λιγνάδης εμφανίστηκε φανερά συγκινημένος στις κάμερες των τηλεοπτικών εκπομπών παρουσία του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια και προχώρησε σε σπάνιες δηλώσεις στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί.

 «Καλή σας μέρα παιδιά. Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση πριν από την ολοκλήρωση του Εφετείου. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη και σεβασμό στη δικαιοσύνη. Αν έλεγα κάτι είναι, θα ήταν ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που όλο αυτόν τον καιρό με υποστηρίζουν, με πιστεύουν… Και είναι πολλοί. Δεν περίμενα να είναι τόσοι πολλοί. Και ξέρουν καλά ότι δεν είμαι βιαστής», δήλωσε αρχικά ο σκηνοθέτης.

Και έπειτα πρόσθεσε: «Και κάποιος άλλος στη θέση μου αυτό θα ένιωθε. Λυπάμαι που λόγω του κλίματος δεν μπορούν κάποιοι άνθρωποι να έρθουν μάρτυρες».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ο Μάνος Δασκαλάκης δυσχεραίνει τη θέση του»

Her News b

Καιρός: Άνοιξη σήμερα με 22 βαθμούς η θερμοκρασία – Άστατος την Πρωτομαγιά

Her News b

Νέα επικίνδυνη φωτιά στον Αυλώνα: Δυο προσαγωγές από την Αστυνομία για εμπρησμό

HerNews ka