HerNews.gr
DECORNEWS

Τα 8 χρώματα που θα προσφέρουν στο σαλόνι σας αύρα ηρεμίας και χαλάρωσης

Όλοι θέλουμε ηρεμία και ένα ήρεμο περιβάλλον στο σπίτι, κάπου που νιώθουμε ασφάλεια και μπορούμε να χαλαρώσουμε στο τέλος της ημέρας. Αυτή η ατμόσφαιρα μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από διάφορα στοιχεία στους εσωτερικούς σας χώρους, από τις υφές και τα υφάσματα που ενσωματώνουμε στο σχέδιο μας μέχρι τον τρόπο που φωτίζουμε ένα δωμάτιο. 

Αλλά από όλους τους τρόπους δημιουργίας ενός χαλαρωτικού χώρου, το χρώμα είναι μία από τις πιο εύκολες αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε για να φέρουμε μια αίσθηση γαλήνης σε κάθε χώρο. 

Ανταλλάξτε φανταχτερές και τολμηρές αποχρώσεις που μεταφέρουν ενέργεια και αντ’ αυτού χρησιμοποιήστε βασικά χρώματα και ουδέτερους τόνους για να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε.

Διαβάστε παρακάτω για τις αγαπημένες μας χαλαρωτικές ιδέες χρώματος σαλονιού που κάνουν ακριβώς αυτό.

1. Γήινο καφέ

Σαλόνι σε χρώμα μανιταριώνΓια έναν χαλαρωτικό χώρο, αυτό το γήινο καφέ σαλόνι που έχει μια ελαφριά γκρι απόχρωση είναι το ιδανικό παράδειγμα. Οι δεσμοί του με τη φύση το καθιστούν μια χαλαρωτική επιλογή για ένα σαλόνι. 

2. Υπόλευκο

Ένα κατάλευκο σαλόνιΈνας υπόλευκος ή κρεμ τόνος μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει για ένα μινιμαλιστικό σαλόνι , βοηθώντας στη δημιουργία αυτής της ανάλαφρης ομορφιάς που είναι τόσο συνώνυμη με το στυλ σχεδίασης, το οποίο χρησιμοποιεί ουδέτερο συνδυασμό χρωμάτων , μικρή διακόσμηση και απλές υφές. Η χρήση μιας απαλής και ανοιχτής παλέτας χρωμάτων δημιουργεί μια γαλήνια και αρμονική ατμόσφαιρα ενώ σας προσκαλεί να συλλογιστείτε κάθε λεπτομέρεια.

3. Απαλό μπλε

Ένα μπλε σαλόνιΤο μπλε είναι επίσης ένα άλλο χρώμα που συναντάται συνήθως στη φύση και συνδέεται με τη χαλάρωση και τη θετικότητα. Ένας καταγάλανος ουρανός ή μια ξεκούραστη λίμνη για παράδειγμα. Αυτός είναι ο λόγος που ένα απαλό μπλε μπορεί να προσθέσει ηρεμία στο σαλόνι σας. 

4. Ανοιχτό ροζ

Ένας ροζ κυρτός καναπέςΈνα ανοιχτό ροζ μπορεί επίσης να αισθάνεται ζεστό και είναι γνωστό για τις κολακευτικές του ιδιότητες. Είναι ήσυχα ανακουφιστικό και ζεστό που μας βοηθά να νιώθουμε χαλαροί, επομένως ένα ροζ σαλόνι είναι μια ιδέα που πρέπει να εξετάσετε. Προσέξτε να μην είστε πολύ ζεστοί και φλογεροί στο ροζ σας, που φέρει τους τόνους του κόκκινου. 

5. Μπεζ και καφέ

ένα σαλόνι με ουδέτερη υφήΤο μπεζ είναι ένα άλλο χρώμα που μπορεί να εισαχθεί σε ένα σαλόνι για να δώσει μια αίσθηση ηρεμίας. Οι τόνοι της άμμου, της βρώμης, της καμήλας, του ελαφιού και των ανοιχτόχρωμων καφέ μιλούν για τον φυσικό κόσμο. Αν και έχει τη φήμη ότι είναι ήπιο ή βαρετό, όταν τοποθετείται με ενδιαφέροντες τρόπους, μπορεί να δημιουργήσει ένα πραγματικά όμορφο και πλούσιο εφέ, που είναι εύκολο στο μάτι και σας βοηθά να αισθάνεστε χαλαροί. 

6. Απαλό κίτρινο

ένα ανοιχτό κίτρινο σαλόνιΓνωστό ως ένα χρώμα που σας κάνει να νιώθετε χαρούμενοι και ενεργητικοί , το κίτρινο υποδηλώνει την ηλιοφάνεια και τις καλοκαιρινές μέρες.

7. Πράσινο φασκόμηλο

ένα πράσινο σαλόνι με μια κόκκινη καρέκλαΌταν πρόκειται για την ψυχολογία των χρωμάτων στην εσωτερική διακόσμηση , το πράσινο έχει έντονες υποδηλώσεις για τους ανακουφιστικούς δεσμούς του με τη φύση. Μια απαλή πράσινη απόχρωση, μόνο μια υπόδειξη μπορεί να είναι αρκετή για να δημιουργήσει μια αίσθηση αρμονίας.

8. Λεβάντα

ένα μωβ σαλόνι με έναν κίτρινο καναπέΗ λεβάντα δίνει μια χαλαρωτική και γαλήνια αίσθηση, κυρίως επειδή το φυτό έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες για ηρεμία και χαλάρωση. Εκτός από την αρωματοθεραπευτική του δύναμη, το χρώμα είναι επίσης καταπραϋντικό για τα μάτια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Cavalli: Ανακοίνωσε τη δημιουργία μνημιακού πύργου στο Ντουμπάι

Her News

Dressing Room: Κάντο όπως η Μαίρη Συνατσάκη

Her News

Πως να προστατεύσουμε τα φυτά από το κρύο

Her News