HerNews.gr
Σχέσεις

Orange peel theory: Η νέα τάση που δείχνει πόσο προσπαθεί για τη σχέση ο συντροφός σου

orange peel theory

Η θεωρία του “orange peel” είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση που αντιλαμβάνεται τις δράσεις στις σχέσεις με τη μεταφορική έννοια του ξεφλουδίσματος ενός πορτοκαλιού. Στην ουσία, αυτή η θεωρία υποστηρίζει ότι όταν ο σύντροφός σου αναλαμβάνει μια πράξη για να σε βοηθήσει ή να σε διευκολύνει χωρίς να σε ρωτήσει, αυτό δείχνει πόσο καλά σε γνωρίζει και πώς φροντίζει για εσένα.

orange peel

Σε απλά λόγια, αντίστοιχα με το πώς κάποιος ξεφλουδίζει ένα πορτοκάλι για να σου δώσει τα τεμάχιά του χωρίς να το ζητήσεις, έτσι και ο σύντροφός σου αναλαμβάνει δράσεις που ξέρεις να κάνεις μόνη σου, για να σε βοηθήσει ή να σε ευχαριστήσει. Αυτό δείχνει πώς γνωρίζει τις ανάγκες σου και πώς είναι διατεθειμένος να σε στηρίξει τόσο τώρα όσο και στο μέλλον.

Η θεωρία του “orange peel” έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών χρηστών στο TikTok και έχει γίνει δημοφιλής για τον τρόπο που ερμηνεύει την έκφραση της αγάπης μέσω της δράσης, ή αλλιώς, το “act of service”. Πρόκειται για ένα τεστ που δείχνει πόσο προσεκτικά γνωρίζει κάποιος τις ανάγκες του συντρόφου του και πόσο προσπαθεί να τον υποστηρίξει σε καθημερινές καταστάσεις.

Αν και η ιδέα φαίνεται αρκετά ρομαντική, η πραγματικότητα μπορεί να διαφέρει. Το hashtag #orangepeeltheory έχει ήδη συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές και χρήστες μοιράζονται παραδείγματα που δείχνουν πώς ο σύντροφός τους εκφράζει τη φροντίδα του σε καθημερινές καταστάσεις.

Orange peel theory: Η νέα τάση που δείχνει πόσο προσπαθεί για τη σχέση ο συντροφός σου

Ένα από τα viral video περιλαμβάνει μια γυναίκα που περιγράφει πώς ο φίλος της προσπάθησε να της δείξει τη φροντίδα του, αγοράζοντάς της ασπράδια αυγών. Παρόλο που σε πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται απλό, για εκείνη, που είναι αρτοποιός και δυσκολευόταν να διαχωρίσει τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών, αυτή η πράξη ήταν πραγματικά σημαντική.

Σε άλλα παραδείγματα, η θεωρία οδήγησε ακόμα και σε χωρισμό, καθώς ένα άτομο αισθάνθηκε ότι έκανε περισσότερα για τον εαυτό του από ό,τι ο σύντροφός του για αυτόν. Αν και η θεωρία αυτή μπορεί να δείχνει τις διαφορές στις αντιλήψεις για τη φροντίδα στις σχέσεις, είναι σημαντικό να διατηρούμε την ισορροπία στην ερμηνεία και τις πράξεις μας, για να αποφεύγουμε παρεξηγήσεις ή απογοητεύσεις.

Orange peel theory: Η νέα τάση που δείχνει πόσο προσπαθεί για τη σχέση ο συντροφός σου

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι είναι το micro-cheating και πώς να το αντιμετωπίσετε;

HerNews ka

Πότε έρχεται η κρίση στο γάμο; – Συμβουλές για παντρεμένους

Her News

Πόσο μπορούν να βλάψουν τις προσωπικές σχέσεις τα social media; Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μας εξηγεί

HerNews ka