HerNews.gr
Αφιερώματα

Παντελής Παντελίδης: 8 χρόνια από το μοιραίο δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή

Παντελής Παντελίδης

Ο Παντελής Παντελίδης ήταν μια εξαιρετική φυσιογνωμία στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού, με μια σύντομη αλλά εντυπωσιακή καριέρα. Δυστυχώς, διακόπηκε πρόωρα λόγω του απροσδόκητου θανάτου του σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Παντελής Παντελίδης

Τα πρώτα βήματα του Παντελή Παντελίδη

Ήταν ο πρώτος τραγουδιστής που έγινε διάσημος μέσω του διαδικτύου. Αγαπήθηκε από ένα ευρύ κοινό που αναζητούσε μία νέα παρουσίαση στον χώρο του λαϊκού τραγουδιού.

Ο Παντελής Παντελίδης γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1983 και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία. Αρχικά, ασχολήθηκε με τον Πολεμικό Ναυτικό ως υπαξιωματικός, αλλά πάντα είχε μέσα του την αγάπη και το πάθος για τη μουσική.

Μάλιστα, μαθαίνοντας μόνος του να παίζει μουσικά όργανα και να γράφει τραγούδια, κατάφερε να αναπτύξει το δικό του μουσικό ύφος. Τελικά, το 2013 παραιτήθηκε από το στράτευμα και επέλεξε να ακολουθήσει το όνειρό του να γίνει τραγουδιστής.

Παντελής Παντελίδης

Η γνωριμία του Παντελή Παντελίδη με το μεγάλο κοινό ξεκίνησε μέσω του YouTube, όπου παρουσίαζε δικά του τραγούδια συνοδευόμενα από την κιθάρα του. Τα βίντεο του άρχισαν να αποκτούν μεγάλη απήχηση και να γίνονται “viral”, και ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι να κάνει το ντεμπούτο του στη δισκογραφία.

Παντελής Παντελίδης: 8 χρόνια από το μοιραίο δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή

Ο πρώτος του δίσκος, με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες», κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Ανάμεσα στα κομμάτια που ξεχώρισαν είναι τα “Δεν ταιριάζετε σου λέω”, “Συνοδεύομαι”, “Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς”, “Παραμυθιάζομαι” και “Λιώμα σε γκρεμό”, τα οποία έγιναν ανάρπαστα από το κοινό.

Ο ίδιος δήλωνε ότι τα τραγούδια του είναι εμπνευσμένα είτε από προσωπικά του βιώματα είτε από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αγάπη για τη μητέρα του, για την οποία έγραψε και ένα τραγούδι με το όνομα “Αθηνά”.

Παντελής Παντελίδης

Τον Οκτώβριο του 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του Παντελή Παντελίδη, με τίτλο «Ουράνιο τόξο που του λείπανε 2 χρώματα», το οποίο έγινε επίσης πολυπλατινένιο. Σε αυτό το άλμπουμ ξεχώρισαν τα τραγούδια «Όνειρο Ζω», «Είχα Κάποτε Μια Αγάπη», «Τέτοια Αγάπη Δεν Αξίζω», «Δε Συγχωρώ» και «Δεύτερη Φορά». Ακολούθησαν τα άλμπουμ «Πανσέληνος και κάτι – Εισ-Πνοή [Α’ Μέρος]» τον Νοέμβριο του 2014, με την επιτυχία «Σκούπισε Τα Πόδια Σου Και Πέρασε».

Ο Παντελής Παντελίδης ήταν εξαιρετικά δημοφιλής και στη σκηνή, με τις εμφανίσεις του να προκαλούν παροξυσμό στους θαυμαστές του, που γέμιζαν ασφυκτικά τους χώρους όπου εμφανιζόταν. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2016 προκάλεσε αντιδράσεις στην Κύπρο, όταν αφιέρωσε ένα νέο τραγούδι του σε ένα ακροατήριό του στη Λευκωσία, το οποίο προκάλεσε συζητήσεις λόγω των στίχων του.

Ο θάνατος του Παντελή Παντελίδη ήταν ένα τραγικό συμβάν που συγκλόνισε το ελληνικό κοινό. Φεύγοντας ξαφνικά από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 2016, ο Παντελής Παντελίδης άφησε πίσω του ένα κενό που δεν μπορούσε να γεμίσει ούτε η πλέον βαθιά αγάπη του κοινού.

Οι εκδηλώσεις αγάπης και οδύνης που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές. Χιλιάδες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνθήματα αγάπης και σεβασμού, και μια λαοθάλασσα κόσμου συγκεντρώθηκε στο πλευρό της οικογένειάς του για να τον αποχαιρετήσει και να τον συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στη Νέα Ιωνία, στις 20 Φεβρουαρίου.

Παντελής Παντελίδης: Το τραγούδι του “Γίνεται” στο soundtrack της ταινίας «Γάμος αλά Ελληνικά 3»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οδυσσέας Ελύτης: Σοφά αποφθέγματα του μεγάλου ποιητή που «έφυγε» σαν σήμερα

Her News

Πράγματα που δεν ήξερες και θα σε σοκάρουν

Her News b

Κάλαντα: Η ιστορία τους- Πως και πότε ξεκίνησαν

HerNews ka