HerNews.gr
Διεθνή

Μάικλ Τζάκσον: Τα φερόμενα θύματά του ζητούν σφραγισμένα αρχεία που περιλαμβάνουν γυμνές φωτογραφίες του

Η εταιρεία παραγωγής του Μάικλ Τζάκσον αντέταξε το «παράλογο και καταπιεστικό» αίτημα των κατηγόρων του αείμνηστου τραγουδιστή να αποσφραγίσουν ορισμένα από τα αστυνομικά του αρχεία.

Την Τετάρτη, η εταιρεία MJJ Productions του Μάικλ Τζάκσον ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες να αρνηθεί την κλήτευση των Ουέΐντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσακ τον Μάρτιο του 2024 που ζητούσαν πρόσβαση σε έγγραφα που περιέχουν «φωτογραφίες των γεννητικών οργάνων και του γυμνού σώματος του Μάικλ Τζάκσον που τραβήχτηκαν από την αστυνομία».

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, τα οποία έλαβε η Page Six, η ομάδα του Τζάκσον υποστήριξε ότι τα εν λόγω «εξαιρετικά ευαίσθητα» και «ιδιωτικά» έγγραφα είχαν ήδη «σφραγιστεί με μια προστατευτική εντολή που είχε εισαχθεί από το δικαστήριο από το Ανώτατο Δικαστήριο της Σάντα Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με το αρχείο, οι εν λόγω φωτογραφίες τραβήχτηκαν το 1993 — περίπου την ίδια εποχή που ο τραγουδιστής του «Thriller» κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ενός τότε 13χρονου αγοριού.Ουέιντ ΡόμπσονΣτη μήνυση, οι δικηγόροι της εταιρείας παραγωγής του Τζάκσον επεσήμαναν ότι ο νόμος της Καλιφόρνια «αναγνωρίζει τα δικαιώματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής στις εικόνες των νεκρών».

«Εδώ, δεν υπάρχει καμία νόμιμη δικαιολογία για τη χονδροειδή απόπειρα των Εναγόντων να παραβιάσει το απόρρητο ενός άνδρα που έχει πεθάνει για σχεδόν μια δεκαετία και να διαταράξει την «ηρεμία και την γαλήνη» της οικογένειάς του με την «κουλτούρα μας που αναζητά την αίσθηση» γράφουν τα έγγραφα.

Χαρακτήρισαν την απαίτηση των εναγόντων για τα έγγραφα «κατάφωρη παραβίαση» των «δικαιωμάτων της ιδιωτικής ζωής» του Τζάκσον και «απλά πέρα ​​από το λογικό».

Η μήνυση υποστήριξε επίσης ότι ο Ρόμπσον και ο Σέιφτσακ προσπάθησαν να αποκτήσουν τα αρχεία της αστυνομίας πολλές φορές στο παρελθόν – τα οποία όλα «ακυρώθηκαν» από το δικαστήριο.

Οι δικηγόροι του Τζάκσον υποστήριξαν επίσης ότι το περιεχόμενο των σφραγισμένων εγγράφων — που περιλαμβάνουν αναφορές περιστατικών, φωτογραφίες, ηχογραφήσεις και άλλους φακέλους έρευνας — δεν είναι «άμεσα σχετικό» με την υπόθεση.

«Οι φωτογραφίες που αναζητούν οι ενάγοντες δεν τραβήχτηκαν πρόθυμα από τον κ. Τζάκσον. ήταν αποτέλεσμα έρευνας που διέταξε το δικαστήριο με βάση μια ψευδή δήλωση σε μια απαξιωμένη ποινική έρευνα».

Πρόσθεσαν, «Το να επιτραπεί στους ενάγοντες να εκμεταλλευτούν αυτή τη σειρά περιστάσεων προς όφελός τους αποκτώντας αυτές τις φωτογραφίες προσθέτει τώρα μια δεύτερη μολυσματικότητα στην πρώτη».

Το 2013, ο Αυστραλός χορογράφος Ρόμπσον κατηγόρησε τον Τζάκσον ότι τον κακοποιούσε σεξουαλικά από την ηλικία των 7 έως 14 ετών.

Την επόμενη χρονιά, ο ηθοποιός Σέιφτσακ κατέθεσε επίσης μήνυση κατά του βασιλιά της ποπ, υποστηρίζοντας ότι ο τραγουδιστής άρχισε να τον “καλλωπίζει” για σεξ σε ηλικία 10 ετών.

Και οι δύο άνδρες, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο ντοκιμαντέρ του HBO “Leaving Neverland”  το 2019, μήνυσαν τώρα τις εταιρείες του αποθανόντος τραγουδιστή, ισχυριζόμενοι ότι είναι υπεύθυνοι επειδή επέτρεψαν να συμβεί η φερόμενη κατάχρηση.

Τα φερόμενα θύματα ισχυρίζονται ότι οι υπάλληλοι του Τζάκσον φέρεται να «έγιναν μάρτυρες της σεξουαλικής κακοποίησης» ή «περιστάσεις που υποδηλώνουν σεξουαλική κακοποίηση».

Αν και οι αρχικές αγωγές τους απορρίφθηκαν πολλές φορές στο παρελθόν, ένας δικαστής στην Καλιφόρνια αποφάσισε τον Αύγουστο του 2023 ότι θα γινόταν δίκη.

«Οι ενάγοντες είχαν κάθε δικαίωμα να περιμένουν από τους κατηγορούμενους να τους προστατεύσουν από τον απολύτως προβλέψιμο κίνδυνο να μείνουν μόνοι με τον Τζάκσον», έγραψαν τότε οι δικαστές Ελίζαμπεθ Γκράιμς, Τζον Γουάιλι και Βίκτορ Βιραμόντες.

Δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία δίκης.

Μάικλ Τζάκσον: Η βιογραφική του ταινία μπαίνει στην τελική «ευθεία»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Απίστευτη αποκάλυψη για την βασίλισσα Ελισάβετ – «Ήταν φανατική θαυμάστρια τoυ The Crown»

Her News b

Financial Times – Στο έλεος του καύσωνα η Ευρώπη: Παλεύει να προσαρμοστεί σε θερμοκρασίες ρεκόρ

HerNews ka

Τζο Μπάιντεν: Θετικός στον κορoνοϊό για δεύτερη φορά μέσα σε 10 ημέρες

Her News b