HerNews.gr
Ψυχαγωγία

6 LGBTQ+ σειρές για παρακολούθηση αυτή τη στιγμή στο Netflix

Ποια LGBTQ+ σειρά να παρακολουθήσετε στο Netflix ; Ενώ η πλατφόρμα ροής σάς επιτρέπει να βλέπετε πολλές ταινίες που αντιπροσωπεύουν την κοινότητα των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων, των τρανς και των queer, προσφέρει επίσης μεγαλύτερες μορφές, οι οποίες δίνουν επίσης υπερηφάνεια στη διαφορετικότητα.

Δείτε παρακάτω τις καλύτερες σειρές για να παρακολουθήσετε στις οθόνες μας. 

Οι τηλεφωνήτριες Les Demoiselles du tlphoneΗ σειρά που δημιουργήθηκε από τον Ramón Campos και την Gema R. Neira μας βυθίζει στη Μαδρίτη τη δεκαετία του 1930 Καθώς η εθνική εταιρεία εγκαινιάζει τα κεντρικά της γραφεία στο κέντρο της πόλης, εκατοντάδες νεαρές γυναίκες προσπαθούν να αποκτήσουν μια θέση στην εταιρεία, το μόνο συνώνυμο μέρος με πρόοδο και εκσυγχρονισμό γι’ αυτούς εκείνη την εποχή. Η ιστορία επικεντρώνεται σε τέσσερις από αυτούς, από πολύ διαφορετικά υπόβαθρα: την Άλμπα, τη φυγόδικη που περνά για κάποιον άλλο που ονομάζεται Λίντια, η Μάργκα, μια ελαφρώς ντροπαλή νεαρή γυναίκα που άφησε την οικογένειά της και την επαρχία της με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής, τη γλυκιά  Άνχελες της οποίας ο σύζυγος δεν σταματά ποτέ να κακοποιεί, και η Καρλότα, κόρη μιας πλούσιας οικογένειας από τη Μαδρίτη.

Η τελευταία είναι σίγουρα η πιο αφοσιωμένη από όλες, που παλεύει με μανία ενάντια στη φρίκη της πατριαρχίας αλλά και για την ομοφυλοφιλία και την παροδικότητα. Από τη στιγμή που προσλαμβάνονται, η επιθυμία για ανεξαρτησία αναμειγνύεται με τη δίψα για επιτυχία, φιλία και αγάπη. 

HeartstopperΚΑΡΔΙΑΚΗΔιασκευασμένη από το graphic novel της Alice Oseman , η βρετανική σειρά Heartstopper, είναι ό,τι πιο χαριτωμένο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει στο Netflix. Η πρώτη σεζόν μας ενθουσίασε στο ρυθμό της ρομαντικής σχέσης μεταξύ του Τσάρλι και του Νικ, δύο εφήβων που συναντιούνται, γίνονται φίλοι και μετά ερωτεύονται ο ένας τον άλλον. Δημιουργική, συγκινητική και απόλυτα εναρμονισμένη με τα θέματα της εποχής της, αυτή η τρυφερή μυθοπλασία επιστρέφει σύντομα με μια σεζόν 2 στην πλατφόρμα ροής.

Orange Is The New BlackΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΥΡΟΜια γυναικεία φυλακή, φανταχτερές φόρμες και ιστορίες. Έτσι παρουσιάζεται η πολύ συναρπαστική σειρά Orange Is the New Black, η οποία έχει γίνει ένα εξαιρετικό κλασικό στον κατάλογο του Netflix από την άφιξή της το 2013. Με επικεφαλής την πρωταγωνίστριά της Piper Chapman, μια λευκή γυναίκα που ανακαλύπτει ότι είναι ομοφυλόφιλη όταν ελκύεται από μια άλλη κρατούμενη, η σειρά είναι από τις πρώτες που δίνει φωνή σε μειονότητες που η βιομηχανία έχει αποσιωπήσει εδώ και καιρό. 

Young Royals

Young RoyalsΌταν ο νεαρός πρίγκιπας Βίλχελμ φτάνει στο οικοτροφείο Hillerska στη Σουηδία, αρχίζει να ονειρεύεται ένα μέλλον όπου θα απολάμβανε απόλυτη ελευθερία, τη δυνατότητα να γνωρίσει τον εαυτό του και να ανακαλύψει την αγάπη με ένα αγόρι, απαλλαγμένο από κάθε υποχρέωση απέναντι στην οικογένειά του. Αλλά όταν ξαφνικά βρίσκεται πρώτος στη σειρά για τον θρόνο, τα πράγματα περιπλέκονται. Μια βασιλική σειρά, αλλά με τη σωστή ποσότητα εφηβείας (άλλο ένα καλό σημείο εδώ: οι έφηβοι παίζονται από πραγματικούς έφηβους) και queer ως μπόνους για ένα μεγάλο κοινό που αγαπά τον ρομαντισμό.

Σεξουαλική διαπαιδαγώγησηΣεξουαλική διαπαιδαγώγησηΜια εφηβική σειρά που δεν περιορίζεται σε εφηβικό κοινό, αυτή η βρετανική κωμωδία που φαντάστηκε η Laurie Nunn για το Netflix, μας αφηγείται από το 2019 τις σεξουαλικές δοκιμασίες του Otis, ενός ελαφρώς αδέξιου νεαρού αγοριού, αλλά και της τρομερά συμπαθητικής μητέρας του, Jean. Η τελευταία είναι σεξολόγος, κάτι που αποδεικνύεται πολύ πρακτικό όταν ο γιος της αποφασίζει να παίξει μαθητευόμενο σεξοθεραπευτή με τους φίλους του στο γυμνάσιο. Ξεκινώντας μετά το #MeToo και τις απαραίτητες αλλαγές στη βιομηχανία του θεάματος, όπως η ανάθεση συντονιστή οικειότητας σε σκηνικά ταινιών, η Σεξουαλική Αγωγή προσελκύει αμέσως την αναπαράσταση της σεξουαλικότητας στην οθόνη.

Μάστερ στο τίποταMaster of NoneΤο βραβευμένο στα Emmys,  Master of None αφηγείται τις ιδιοτροπίες της οικείας ζωής με έναν ακαταμάχητο πειραχτικό τόνο. Ανάμεσα σε μεγάλες στιγμές ρομαντισμού και πικρές προσωπικές απογοητεύσεις, η σειρά αναδεικνύει τα μικρά πράγματα της καθημερινότητας και αποκτά δύναμη χάρη στους απίστευτους χαρακτήρες της, ιδιαίτερα γυναίκες, που συνδυάζουν την αυθάδεια και το χιούμορ με μια όμορφη ισορροπία. Η αγαπημένη μας σεζόν; Η τρίτη, με επίκεντρο το ομόφυλο ζευγάρι της Ντενίζ.

Zendaya: Η νέα της ταινία «ανάβει» τη θερμοκρασία – Παιχνιδιάρικη & γεμάτη σεξουαλική ένταση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πανελλήνια Γιορτή «Φέτα και Γαστρονομία Ελασσόνα 2022»: Παρασκευή 23 έως Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Her News

The Crown: Πότε επιστρέφει η νέα σεζόν της σειράς στο Netflix

Her News

Ευτυχισμένες Μέρες του Σάμιουελ Μπέκετ: Έρχεται στο θέατρο Olivio για 10 παραστάσεις

HerNews ka