HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Kate Winslet: Θα υποδυθεί το μοντέλο της Vogue & πολεμική ανταποκρίτρια στη νέα της ταινία

Η Kate Winslet είναι έτοιμη να αναλάβει τις οθόνες μας για άλλη μια φορά, πατώντας στα παπούτσια της Lee Miller.

Τον Ιούνιο του 2020, μετά από χρόνια εικασιών, επιβεβαιώθηκε ότι η Kate Winslet θα έπαιρνε το ρόλο της Lee Miller, του παραγωγικού ανταποκριτή της βρετανικής Vogue στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο υπό την τρομερή αρχισυντάκτρια του περιοδικού Audrey Withers, σε μια νέα ταινία σκηνοθετημένη από την υποψήφια για Όσκαρ συγγραφέα Έλεν Κούρας.

Τώρα, επιτέλους κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ, αποκαλύπτοντας μια πρώτη ματιά στον χαρακτήρα της Kate Winslet ως Lee Miller, ακούραστη μπροστά στον ασύλληπτο τρόμο.Με τίτλο «Lee», η πολυαναμενόμενη κυκλοφορία θα εμπνέεται από τη βιογραφία «The Lives of Lee Miller» του Antony Penrose– ο γιος της Miller με τον δεύτερο σύζυγό της Ronald Penrose ιστορικό και πρωταθλητή του σουρεαλιστικού κινήματος – με  τη Liz Hannah του The Post να γράφει το σενάριο σε συνεργασία με τους Lem Dobbs, John Collee, Marion Hume και The Lee Miller Archives.

Μαζί με την Kate Winslet ως Lee Miller, ο Alexander Skarsgård θα υποδυθεί τον Ronald Penrose (ο ρόλος είχε προηγουμένως πάει στον Jude Law, αλλά ο ηθοποιός έχει αποχωρήσει από το έργο) και ο Josh O’Connor θα αναλάβει το ρόλο του Antony Penrose. Εν τω μεταξύ, η Andrea Riseborough θα εμφανιστεί ως Audrey Withers και η Marion Cotillard ως Solange D’Ayen, η διευθύντρια μόδας της γαλλικής  Vogue  που ήταν ένας ακόμη στενός σύμμαχος της Miller.

Θα ενταχθεί ακόμη η Noémie Merlant ως Γαλλίδα καλλιτέχνης Nusch Éluard. Ο Samuel Barnett ως άλλος συνεργάτης της Vogue, ο θρυλικός φωτογράφος Cecil Beaton και ο Andy Samberg ως David E Scherman, ο οποίος κάλυψε τον πόλεμο για το  περιοδικό Life και δούλεψε με την Miller σε πολλές εργασίες (είχε την εμβληματική πλέον εικόνα της να βυθίζεται στην μπανιέρα του διαμερίσματος του Χίτλερ στο Μόναχο το 1945).

Η σειρά του δράματος το περιγράφει ως «όχι βιογραφική ταινία», αλλά μια εξερεύνηση της «πιο σημαντικής δεκαετίας της ζωής της Lee Miller» – την περίοδο μεταξύ 1938 και 1948. «Ως μεσήλικη γυναίκα, αρνήθηκε να τη θυμούνται ως μοντέλο και μούσα ανδρών καλλιτεχνών», προσθέτει.

«Αψήφησε τις προσδοκίες και τους κανόνες της εποχής και ταξίδεψε στην Ευρώπη για να κάνει ρεπορτάζ από την πρώτη γραμμή. Εκεί, εν μέρει ως αντίδραση στο δικό της καλά κρυμμένο τραύμα, χρησιμοποίησε την κάμερα Rolleiflex για να δώσει φωνή στους άφωνους. Αυτό που απαθανάτισε η Lee σε ταινία στο Νταχάου και σε ολόκληρη την Ευρώπη ήταν συγκλονιστικό. Οι φωτογραφίες της από τον πόλεμο, τα θύματα και τις συνέπειές του παραμένουν από τις πιο ιστορικά σημαντικές [της σύγκρουσης]. Άλλαξε για πάντα την πολεμική φωτογραφία, αλλά η Lee πλήρωσε ένα τεράστιο προσωπικό τίμημα για όσα είδε και τις ιστορίες που πάλεψε να πει».How Lee Miller, a Magazine Model and Muse, Became a Daring World War II  Photographer | Arts & Culture| Smithsonian MagazineΗ Miller ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο για την αμερικανική  Vogue  , αφού ο ίδιος ο Condé Nast την εμπόδισε να περάσει μπροστά από ένα αυτοκίνητο στο Μανχάταν και την έφερε να συναντήσει την τότε αρχισυντάκτρια Edna Woolman Chase. Αργότερα μετακόμισε στο Παρίσι για να σπουδάσει φωτογραφία με τον Man Ray – έγινε ερωμένη και μούσα του για αρκετά χρόνια.

Μετά το Blitz, υπέγραψε ως επίσημη πολεμική ανταποκρίτρια της βρετανικής Vogue. Παρά την επαγγελματική της επιτυχία, βίωσε κατάθλιψη σε όλη της τη ζωή.

Όσο για το πότε θα φτάσει στη μεγάλη οθόνη αυτό το σαρωτικό παραμύθι; 13 Σεπτεμβρίου 2024. Σημειώστε τα ημερολόγιά σας τώρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Panik Theater Productions: Η Panik Entertainment Group τώρα και στο θέατρο!

HerNews ka

Maestro: Συγκλονιστική ερμηνεία από την Χαρούλα Αλεξίου – Αποθεώθηκε από το Twitter

Her News

Ευτυχισμένες Μέρες του Σάμιουελ Μπέκετ: Έρχεται στο θέατρο Olivio για 10 παραστάσεις

HerNews ka