HerNews.gr
Social News

Αμάντα Γκόρμαν: Η πρώτη ποιήτρια που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο της Αμερικάνικης Vogue

Η Αμάντα Γκόρμαν έγραψε για ακόμα μια φορά ιστορία, αφού είναι η πρώτη ποιήτρια που φωτογραφήθηκε για το εξώφυλλο της Αμερικάνικης Vogue.

“Η πρώτη ποιήτρια στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue και εύχομαι να μην είμαι η τελευταία γιατί ομορφιά είναι και η ποίηση. Θα είμαι ευγνώμων για πάντα”, έγραψε η Αμάντα Γκόρμαν στο Instagram.

Μετά την απαγγελία ποιημάτων της στην τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν, η 23χρονη ποιήτρια και απόφοιτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Αμάντα Γκόρμαν φιλοξενείται στο εξώφυλλο του τεύχους Μαΐου της αμερικανικής Vogue.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amanda Gorman (@amandascgorman)

Η ποιήτρια και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών και των φυλετικών διακρίσεων, προσέλκυσε την προσοχή του κόσμου των ΜΜΕ και της μόδας μετά την τελετή ορκωμοσίας του προέδρου των ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Φωτογραφήθηκε από την Άνι Λίμποιβιτς και το στυλ της επιμελήθηκε η Γκαμπριέλα Καρέφα-Τζόνσον. Η Αμερικανίδα ποιήτρια φορά δημιουργία Louis Vuitton από τον Virgil Abloh σε μια εμφάνιση που γιορτάζει την αφρικανική κληρονομιά του καλλιτεχνικού διευθυντή, αναφέρει το Vogue στο εξώφυλλο στο Instagram.  

Στη συνέντευξή της η Γκόρμαν δηλώνει:

“Χρειάστηκε τόση δουλειά, όχι μόνο για μένα, αλλά και για την οικογένειά μου και την κοινότητά μου, για να φτάσω εδώ. Έμαθα ότι δεν είναι πρόβλημα το να φοβάμαι. Και επιπλέον ότι δεν είναι πρόβλημα να αναζητώ το μεγαλείο. Αυτό δεν με κάνει μια μαύρη τρύπα που αναζητά την προσοχή. Με κάνει σουπερνόβα» υπογραμμίζει.”

 

 

Νεότερα Άρθρα

Κένταλ Τζένερ: Η σέξι ανάρτηση με το μαγιό… κορδόνι και το photoshop

georgegsp

Κωνσταντίνος Αργυρός – Αλεξάνδρα Νίκα: Διακοπές στην Κεφαλονιά το ερωτευμένο ζευγάρι

HerNews ka

Γιώργος Τσαλίκης για Γκουντάρα – Κάκκαβα: «Δεν μου ζήτησαν συγγνώμη. Δεν νομίζω ότι τη νιώθουν»

Her News b