HerNews.gr
Fitness LIFESTYLE

Αγγούρι: Τα οφέλη για τον οργανισμό

Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το αγγούρι είναι λαχανικό, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι είναι φρούτο και μάλιστα με σημαντικά οφέλη για την υγεία. Τα αγγούρια προέρχονται από την ίδια οικογένεια (κολοκυνθοειδή) με τα φυτά που παράγουν το πεπόνι, το καρπούζι και το κολοκύθι και τα βρίσκουμε στην αγορά είτε σε μικρό μέγεθος (για τουρσί), είτε σε μεγαλύτερο για τις σαλάτες.

Κατέχει έναν από τους… πρωταγωνιστικούς ρόλους στη χωριάτικη σαλάτα, αλλά πέρα από τη δροσιστική του γεύση, είναι ταυτόχρονα και πολύ ωφέλιμο, ενώ αποτελεί κι ένα πολύ σημαντικό συστατικό για τον οργανισμό μας.
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, βιταμίνες C, K, B, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, και μαγγάνιο.

1. Ενυδάτωση στο φουλ
Ναι, το 95% του αγγουριού είναι νερό. Αυτό είναι αρκετή ποσότητα. Για την ακρίβεια, 120 γρ. αγγούρι ισοδυναμούν με ένα ποτήρι νερό από άποψη ενυδάτωσης του οργανισμού. Το κάλιο, επίσης, είναι ηλεκτρολύτης που βοηθά τον οργανισμό να ενυδατώνεται καλύτερα.

2. Αντιφλεγμονώδη δράση
Οι φυτοχημικές ουσίες της φλούδας – που το προστατεύουν από τα φυτοφάγα ζώα και του δίνουν την κάπως πικρή του γεύση – είναι ισχυρά αντιφλεγμονώδη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ορισμένοι ειδικοί, μάλιστα, πιστεύουν ότι έχει και αντικαρκινική δράση.

3. Βελτιώνουν την όραση
Τα αγγούρια περιέχουν β-καροτένιο, το οποίο στον οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Ένας από τους ρόλους της βιταμίνης Α είναι να ελαττώνει το οξειδωτικό στρες που προκαλεί το φως στα μάτια μας.

4. Βοηθούν στην δίαιτα
Ικανοποιούν την αίσθηση της πείνας για λίγη ώρα, ενυδατώνουν τον οργανισμό και μας κρατάνε δυνατούς μέχρι το επόμενό μας γεύμα. Μην ξεχνάμε ότι έχουν μόνο 15 θερμίδες και κατά βάση αποτελούντα από νερό.

5. Πολεμά την κακοσμία
Η κακοσμία του στόματος προκαλείται από βακτήρια, εγκλωβισμένα σε σωματίδια τροφών. Το υγρό των αγγουριών και το σάλιο που παράγεται από το μάσημα, βοηθά στον καθαρισμό του στόματος, καθώς ξεπλένει αυτά τα σωματίδια που μυρίζουν άσχημα.

κελλυ

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/  

 

Νεότερα Άρθρα

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να αποκτήσετε φόρμα;

Her News

4 Απλές συνήθειες των γυναικών που είναι πάντα σε φόρμα

Her News

3 Λόγοι για να κάνεις ποδήλατο

Her News