HerNews.gr
Beauty

Αντίο στη ρετινόλη & το υαλουρονικό οξύ: Αυτό είναι το βασικό συστατικό της στιγμής

Φερουλικό οξύ: ένα ενεργό συστατικό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που υπόσχεται ορατά νεότερο και τονωμένο δέρμα Αυτό το συνεχές κυνήγι για περιποίηση προσώπου με ιδιότητες λείανσης και σύσφιξης έχει εκτοξεύσει ορισμένα συστατικά σε καλλυντικά. Η ρετινόλη , για παράδειγμα, ήταν το συστατικό που αναζητήθηκε περισσότερο στο Google το 2022. Ακολουθεί το υαλουρονικό οξύ, η βιταμίνη C και το γλυκολικό οξύ. Το φερουλικό οξύ, σχετικά λιγότερο γνωστό, αρχίζει επίσης να γίνεται αντιληπτό και να προσελκύει το ενδιαφέρον των εργαστηρίων λόγω των ιδιαίτερα ισχυρών αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων.

Το φερουλικό οξύ βρίσκεται σε διάφορα δημητριακά (πίτουρο ρυζιού, βρώμη, καλαμπόκι, σίκαλη κ.λπ.) και λαχανικά (σπανάκι). Εμπλουτισμένο σε κρέμες ή ορούς (γενικά με συγκέντρωση μεταξύ 1 και 3%), καταπολεμά την κυτταρική οξείδωση, τον κύριο παράγοντα γήρανσης του δέρματος. Με άλλα λόγια, αυτό το πολύτιμο συστατικό προστατεύει το δέρμα από τη ρύπανση, το στρες και τον καπνό, αλλά και, κυρίως, από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Ενσωματωμένο στις φόρμουλες, δρα σε διαφορετικά επίπεδα:

1) λειαίνει τις ρυτίδες

2) αναμόρφωση του οβάλ προσώπου

3) ρύθμιση της παραγωγής μελανίνης για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης χρωστικών κηλίδων

4) μείωση πιθανών φλεγμονών, ειδικά εκείνων που προκαλούνται από τον ήλιο 

5) τέλος, ενισχύοντας τη φυσική φωτεινότητα του δέρματος

Με ποια ενεργά συστατικά να το συνδυάσω;

Για να κάνετε τα αντιοξειδωτικά οφέλη του φερουλικού οξέος ακόμα πιο αποτελεσματικά, συνιστάται να επιλέξετε φόρμουλες που περιέχουν επίσης βιταμίνη Ε ή βιταμίνη C. Ο λόγος είναι απλός: αυτά τα διαφορετικά ενεργά συστατικά έχουν αρκετά συμπληρωματικές ιδιότητες: η βιταμίνη Ε προάγει την ανανέωση και την αναγέννηση των κυττάρων, ενώ η βιταμίνη C διεγείρει, μεταξύ άλλων, την παραγωγή κολλαγόνου.

Λάδι καρύδας: 5 λόγοι για να το εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λεμόνι: Οι ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία μας και το δέρμα μας!

Her News

Kim Kardashian: Το πιο chic χτένισμα που ταιριάζει σε μεσαία μήκους μαλλιά

HerNewskl

Olivia Wilde: Απέδειξε πως το διάφανο look θα φορεθεί πολύ!

HerNewskl