HerNews.gr
Beauty

Λάδι καρύδας: 5 λόγοι για να το εντάξετε στη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου σας

Skincare layering το καλοκαίρι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Η εφαρμογή λαδιού καρύδας στο δέρμα σας για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα μπορεί να μην είναι το πρώτο, ούτε το δεύτερο, ούτε ίσως καν το δέκατο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό. Προφανώς, ωστόσο, έχει έρθει η ώρα να ληφθεί δεόντως υπόψη αυτή η πρακτική.

Γνωστό για τα πολλά οφέλη του για την υγεία, το λάδι καρύδας είναι ένα φυσικό μαλακτικό, γεμάτο με θρεπτικά συστατικά που μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό, αν όχι καλύτερο, από μερικά από τα αγαπημένα σας προϊόντα περιποίησης. Δεν βλάπτει, λοιπόν, είναι εύκολο να το βρεις και μάλλον φθηνό.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι έχουν να πουν οι ειδικοί σχετικά με τα οφέλη του λαδιού καρύδας για το δέρμα σας και πώς να το ενσωματώσετε σωστά στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.Οι χρήσεις του λαδιού καρύδας

Το λάδι καρύδας προέρχεται αποτελείται κυρίως από λιπαρά οξέα, συμπεριλαμβανομένου του λαυρικού οξέος, του μυριστικού οξέος και του λινολεϊκού οξέος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κουζίνα, ιδιαίτερα ως υποκατάστατο του βουτύρου, της μαργαρίνης ή των επεξεργασμένων φυτικών ελαίων, καθώς και στον τομέα της ομορφιάς, όπου το λάδι καρύδας στα μαλλιά είναι πολύ αγαπητό και, μάλιστα, για την περιποίηση του δέρματος.

Όσον αφορά συγκεκριμένα τα οφέλη του για το δέρμα, το κύριο πλεονέκτημα του λαδιού καρύδας αντιπροσωπεύεται από την ικανότητά του να δρα ως φυσικό ενυδατικό, αλλά, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό και ως θεραπεία για φλεγμονές.

Τα 5 κορυφαία οφέλη του λαδιού καρύδας για το δέρμα του προσώπου

Το λάδι καρύδας έχει διάφορες ιδιότητες που το καθιστούν πολύτιμο σύμμαχο στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, αλλά, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πέντε κύρια οφέλη σε επίπεδο δέρματος.

1. Παρέχει ενυδάτωση και κλειδώνει την υγρασία

Η ενυδάτωση είναι σίγουρα ο κύριος λόγος για τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιούμε λάδι καρύδας στην περιποίηση της επιδερμίδας. Είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα γιατί είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα και έχει μαλακτικές ιδιότητες, που του επιτρέπουν να καταπραΰνει το ξηρό δέρμα και να λειτουργεί ως αποφρακτικό για να σφραγίζει την υγρασία.

2. Διευκολύνει το ντεμακιγιάζ

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ντεμακιγιάζ , ακόμη και γύρω από τα μάτια. Απλώς τρίψτε το απαλά στο δέρμα σας, όπως θα κάνατε με ένα καθαριστικό με βάση το λάδι και, στη συνέχεια, ξεπλύντε το. Δοκιμάστε το την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να αφαιρέσετε ιδιαίτερα επίμονα στοιχεία μακιγιάζ, όπως eyeliner ή μάσκαρα.

3. Καταπολεμά τα βακτήρια

 Το λάδι καρύδας έχει υψηλή παρουσία λαυρικού οξέος, το οποίο έχει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Αυτό το λιπαρό οξύ είναι επίσης αντιμικροβιακό και επομένως είναι σε θέση να μειώσει την παρουσία βακτηρίων που προκαλούν ακμή στο δέρμα, καθώς και να μειώσει τη φλεγμονή.

4. Προστατεύει το δέρμα και επιβραδύνει τη γήρανση του

Το λάδι καρύδας έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ως εκ τούτου μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τους περιβαλλοντικούς επιθετικούς παράγοντες. Μπορεί να βοηθήσει στην εξουδετέρωση και στην πρόληψη της ζημιάς που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες που παράγονται από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και τη ρύπανση. Κατά συνέπεια, η εφαρμογή του μπορεί να είναι χρήσιμη για την καταπολέμηση του σχηματισμού πρόωρων λεπτών γραμμών και της εμφάνισης άλλων σημαδιών γήρανσης.

5. Ενσωματώστε αιθέρια έλαια

Το λάδι καρύδας χρησιμοποιείται συνήθως ως φορέας αιθέριων ελαίων. Το τελευταίο πρέπει να αραιωθεί πριν από την εφαρμογή στο δέρμα και η προσθήκη λαδιού καρύδας βοηθά στην προστασία του δέρματος και στην απόκτηση όλων των πλεονεκτημάτων από το αιθέριο έλαιο που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε.

Μπάρα σαπουνιού vs αφρόλουτρο: Ποιο είναι καλύτερο για το δέρμα σας;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Hailey Bieber: Αυτό είναι το αγαπημένο της μολύβι χειλιών!

HerNewskl

Ενήλικη Ακμή: Που οφείλεται ;

Her News b

Dirty-Blonde: Είναι η έμπνευση που χρειαζόμασταν για να γίνουμε ξανθιές

HerNewskl