HerNews.gr
Συνταγές

Χαλβάς πολίτικος με μέλι εύκολα & γρήγορα

Ίσως το πιο παλιό, σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό, που συνήθως το προτιμάμε κατα την περίοδο της νηστείας. Ο χαλβάς με το άρωμα της “Πόλης” πρέπει να δοκιμαστεί σε κάθε κουζίνα γιατί το αποτέλεσμα είναι εγγυμένα επιτυχές!

Ο χαλβάς που προτείνει ο Μιχάλης Ζάχαρης – Executive Chef – πρόκειται για μια δοκιμασμένη συνταγή που θα σας επιφέρει πολλά “Γειά στα χέρια σου”. 

Χαλβάς πολίτικος με μέλι

Υλικά

  • 180 γρ. ηλιέλαιο
  • 175 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 175 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 100 γρ. ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας(καβουρντισμένους στο φούρνο 150°C- 10’)
  • Σιρόπι
  • 400 γρ. μέλι
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 950 γρ. -1000 γρ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1⁄2 χυμό λεμόνι
  • Φλούδες από ένα πορτοκάλι
  • Φλούδες από ένα λεμόνι
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ηλιέλαιο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το σωταρουμε αργά και και σταθερά σε χαμηλή θερμοκρασία, για τουλάχιστον 35’- 40’. Θέλουμε να έχουμε ένα ανοιχτόχρωμο αποτέλεσμα σε αντίθεση με το κλασσικό σκούρο, καβουρντισμένο.

Σε μια κατσαρόλα παράλληλα, τοποθετούμε το νερό να πάρει βράση και χαμηλώνουμε την φωτιά, βάζουμε όλα τα μυρωδικά, προσθέτωντας το μέλι τελευταίο, σχεδόν, εκτός φωτιάς.

Όταν το σιμιγδάλι μας έχει πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα, χωρίς να αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από την εστία, βάζουμε το σιρόπι γρήγορα και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια κουτάλα, ενώ, ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα σύρμα χειρός μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και σφιχτό για 5’- 6’ ακομα σε χαμηλή θερμοκρασία.

Στο τέλος προσθέτουμε τους καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς. Σερβίρουμε σε μπολάκια ή τοποθετούμε σε φόρμα του κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με κανέλα, φρούτα ή ότι άλλο θέλουμε.

Tip: Το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά με περισσότερη διάρκεια, μας δίνει πιο ανοιχτόχρωμο αποτέλεσμα αλλά και πιο εύπεπτο. 

Μιχαήλ Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze” 

Facebook:https://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram:https://www.instagram.com/michael_zacharis/

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Η Εύη Κατσιώνη φτιάχνει Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα & φρέσκα φρούτα

georgegsp

Πώς να φτιάξετε ζυμαρικά με πέστο σε μόλις 15 λεπτά

georgegsp

Πλιγούρι βρώμης με κανέλα και μήλο

georgegsp