Δίαιτα. Μια λέξη, 6 γράμματα και χιλιάδες μαχαιριές στην καρδιά. Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλες εκείνες και όλους εκείνους που παλεύουν με το στομάχι και την απόλαυση. Με το τι πρέπει και τι όχι, να φάνε μέσα στην ημέρα. Δεν είναι εύκολο να κανείς δίαιτα γιατί οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι από καρδιά που σπάει και ραγίζει και πως κολλάς μια σπασμένη καρδιά για λίγο; Με λίγη σοκολάτα, ή πίτσα ή κρέπα ή ή ή… τι γίνεται όμως όταν δεν σου μπαίνουν τα παντελόνια σου; περνάς από τον καθρέφτη και θέλεις να ανοίξει μια τρύπα να κρυφτείς; Καταπίνεις συναισθήματα και ανοίγεις αμύγδαλα…
Όλα είναι θέμα μυαλού
Όσο και να θέλεις να προσέξεις την διατροφή σου αν η εντολή δεν έχει περάσει στον εγκέφαλο δεν θα τα πας καλά. Αν ξυπνήσεις έχοντας γίνει το κλικ τότε μπορείς απλά να αλλάξεις! Αντί να καταναλώνεις άχρηστες θερμίδες και πάνω από το φυσιολογικό, θα πρέπει να μετριάσεις τα γλυκά και να ξεκινήσεις να τρως πράσινα. Είναι απλό αλλά και επίπονο…
Κάνε συνήθεια τα σωστά γεύματα
Αν δεν είσαι συνεπής βάλε ξυπνητήρι. Κάθε 3 με 4 ώρες πρέπει να δίνεις στον οργανισμό σου τροφή. Είναι πιο εύκολο απ όσο νομίζεις. Άσε που ξεγελάς την πείνα σου και νιώθεις χορτάτοι;
Τι γίνεται όμως αν η ψυχολογία μας είναι χάλια και το μόνο που σκεφτόμαστε είναι ένα γλυκάκι;
Ένα γλυκάκι είναι λίγο πολύ λίγο; Δεν νομίζω… Όταν “πέφτουμε” και το μόνο που μας κάνει χαρούμενους είναι ένα κουτάλι με μερεντα τότε το θέμα είναι άλλου. Γιατί δεν μας κάνει χαρούμενους μια δίαιτα; Δεν πρέπει να απευθυνθούμε σε διατροφολόγο αλλά σε ψυχολόγο. Η βουλιμία είναι μάστιγα των ημερών και ειδικά με τον εγκλεισμό έχουν αυξηθεί κατα πολύ τα ποσοστά της. Βιώνουμε περίεργους καιρούς και το μόνο που νιώθουμε ότι μας κάνει χαρούμενους είναι το φαγητό. Δεν θα σε έκανε περισσότερο ευτυχισμένο να βλέπεις το σώμα σου να αλλάζει ριζικά; Να νιώθεις άνετα στα ρούχα σου και να μην “ντρέπεσαι” για το πως είσαι;
Η συνταγή για να πετύχει οτιδήποτε κανείς είναι να αγαπάς τον ευατό σου. Αν εσύ είσαι εντάξει με την εικόνα σου τότε δεν πρέπει να απολογηθεις σε κανέναν και για τίποτε. Αν όμως υπάρχουν σκέψεις του τύπου “πως είμαι έτσι, δεν θέλω να βγω” τότε τηλεφώνησε επειγόντως σε έναν ψυχολόγο και έπειτα σε έναν διατροφολόγο. ή το αντίστροφο.
Να θυμάσαι ότι όλα είναι θέμα μυαλού και ψυχολογίας. Ξεκινά κάτι όταν νιώθεις έτοιμος. Μην κανείς συνεχώς βήματα μπροστά και έπειτα πίσω.
Θα κερδίσουμε αδέρφια!