HerNews.gr
Beauty

Είναι πραγματικά τόσο κακό να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά;

Το τελευταίο πράγμα που πολλές από εμάς θέλουμε να κάνουμε μετά από ένα νυχτερινό ντους είναι να στεγνώνουμε τα μαλλιά μας. Ακόμα κι αν δεν είναι συνήθως μια τρομακτική εργασία, όταν είστε εξαντλημένες, το να πιάσετε το πιστολάκι μαλλιών σας δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο το να πέσετε σε ένα άνετο κρεβάτι για να απολαύσετε τον ύπνο σας, ακόμα και με βρεγμένα μαλλιά. 

Όλοι έχουμε ακούσει τις προειδοποιητικές ιστορίες αυτής της κακής συνήθειας και, δυστυχώς, είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά δημιουργεί πράγματι προβλήματα στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Το να κάνετε για λίγο στην άκρη την κούρασή σας για να στεγνώσετε εντελώς τα μαλλιά σας είναι απλώς πολύ καλύτερο για εσάς μακροπρόθεσμα.

Οι επιπτώσεις:

Σπάσιμο μαλλιών

Τα βρεγμένα μαλλιά τείνουν να είναι πιο εύθραυστα επειδή το νερό σπάει προσωρινά τους δεσμούς υδρογόνου στην πρωτεϊνική δομή των κλώνων της τρίχας. Αυτό αυξάνει την ελαστικότητα, η οποία μπορεί να κάνει τα μαλλιά πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για συγκεκριμένους τύπους μαλλιών, όπως ίσια ή κυματιστά μαλλιά. Με σγουρά και ανάγλυφα μαλλιά, η αυξημένη ελαστικότητα μπορεί να έχει το αντίστροφο αποτέλεσμα και να κάνει τα μαλλιά λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Διαταραχή στο μικροβίωμα

Ένα ισορροπημένο μικροβίωμα είναι απαραίτητο για την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των μαλλιών και τη διατήρηση της συνολικής υγείας των μαλλιών σας. Όταν κοιμάστε με τα μαλλιά σας βρεγμένα, μπορεί να αυξήσετε την ποσότητα του ιδρώτα στο κεφάλι σας. Αυτό σε συνδυασμό με το σμήγμα, τη συσσώρευση προϊόντων και τη μαγιά μπορεί να διαταράξει το μικροβίωμα και να εμποδίσει την υγεία και τη λειτουργία των τριχοθυλακίων.

Ανάπτυξη βακτηρίων

Ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να ενθαρρύνει τα βακτήρια να αναπτυχθούν τόσο στο τριχωτό της κεφαλής όσο και στις τρίχες. Τα υγρά μαξιλάρια ή τα κλινοσκεπάσματα θα μπορούσαν να αποτελέσουν έδαφος αναπαραγωγής μούχλας, κάτι που θα οδηγήσει σε μια σειρά από ανησυχίες για το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. 

Πιθανότητα σπασίματος

Μία από αυτές τις ανησυχίες για το τριχωτό της κεφαλής περιλαμβάνει τα “ξεσπάσματα” στο τριχωτό της κεφαλής σας. Το να αφήνεις τα μαλλιά σου βρεγμένα μπορεί να κλειδώσει την ανεπιθύμητη υγρασία και να προωθήσει την ανάπτυξη βακτηρίων που προκαλούν ακμή στο τριχωτό της κεφαλής, η οποία μπορεί επίσης να προκαλεί φαγούρα ή να είναι επώδυνη. Και το χειρότερο σενάριο: η ακμή του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να μετατραπεί σε μολύνσεις.

Μπορεί να επιδεινώσει την πιτυρίδα, τη δερματίτιδα και άλλες παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να δημιουργήσει ένα υγρό περιβάλλον στο οποίο μπορούν να ευδοκιμήσουν τα βακτήρια και οι ζυμομύκητες. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να οδηγήσει σε θυλακίτιδα ή επιδείνωση της σμηγματορροϊκής δερματίτιδας. Αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για όσους αντιμετωπίζουν ήδη πιτυρίδα, ψωρίαση και έκζεμα, καθώς ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά μπορεί να επιδεινώσει αυτές τις ανησυχίες.

7+1 τρόποι για να δυναμώσετε τα μαλλιά σας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Βouche mordue: Οι Γαλλίδες μας δείχνουν τον πιο κομψό τρόπο να φοράμε το κραγιόν

HerNewskl

Κεφάλαιο «Περιποίηση Σώματος»: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Her News

Βίκυ Καγιά- Φεστιβάλ Βενετίας 2023: Υιοθέτησε την τάση του smudged smokey

HerNewskl