HerNews.gr
Beauty

7+1 τρόποι για να δυναμώσετε τα μαλλιά σας

waffle hair

Όλοι θέλουν δυνατά, υγιή μαλλιά. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς αντιμετωπίζουμε μικρά προβλήματα κάποια στιγμή στη ζωή μας. Από τις θεραπείες χρώματος μέχρι το styling με θερμότητα, διάφοροι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε εξασθενημένα, λιγότερο λαμπερά μαλλιά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αντιμετωπιστεί αυτό το δίλημμα. Διαβάστε παρακάτω όλες τις συμβουλές τους.1. Χρησιμοποιήστε σωστό σαμπουάν 

Το λούσιμο είναι το πρώτο βήμα σε κάθε ρουτίνα περιποίησης μαλλιών και είναι σημαντικό. Το να έχεις μια καλή ρουτίνα περιποίησης μαλλιών είναι το κλειδί για να έχεις δυνατά μαλλιά. Η χρήση του κατάλληλου σαμπουάν για τον τύπο και την υφή των μαλλιών σας είναι το πρώτο βήμα για να έχετε υγιή, λαμπερά μαλλιά. 

2. Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας

Εκτός από το σαμπουάν, θα θελήσετε επίσης να επενδύσετε σε ένα μαλακτικό κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.  Μόλις ολοκληρώσετε το μαλακτικό και το ξέπλυμα, φροντίστε να στεγνώσετε απαλά τα μαλλιά σας. Ποτέ δεν πρέπει να τρίβετε επιθετικά με μια πετσέτα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο και κόμπους. Είναι καλύτερο να στύβετε το υπερβολικό νερό χρησιμοποιώντας μια πετσέτα μικροϊνών, η οποία είναι απαλή για τα μαλλιά. Βοηθά επίσης στη μείωση του φριζαρίσματος και του μπερδέματος.

3. Δοκιμάστε μια θεραπεία 

Θα πρέπει να ενσωματώσετε ένα λάδι, ορό ή άλλη στοχευμένη θεραπεία μαλλιών στη ρουτίνα σας. Χρησιμοποιήστε μια προεπεξεργασία ή λάδι στο τριχωτό της κεφαλής πριν το λούσιμο και κάντε μασάζ το προϊόν για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος, προωθώντας την ανάπτυξη των μαλλιών και υγιή μαλλιά. 

4. Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τη ζέστη

Οι περισσότερες από εμάς εκθέτουμε τα μαλλιά μας σε θερμικό styling με κάποιο τρόπο, από πιστολάκι μέχρι σίδερα για μπούκλες. Γνωρίζοντας αυτό, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα προστατευτικό θερμότητας. Μετά το λούσιμο και το μαλακτικό, εφαρμόστε ένα προστατευτικό θερμότητας σε βρεγμένα μαλλιά. Ενισχύει ένα προστατευτικό φράγμα για να αποτρέψει το σπάσιμο. Επειδή τα προστατευτικά θερμότητας δεν εμποδίζουν εντελώς τη θερμότητα, προσπαθήστε να διατηρήσετε τα εργαλεία styling μαλλιών στη χαμηλότερη δυνατή ρύθμιση και προσπαθήστε να αποφύγετε το να κρατάτε τη θερμότητα σε ένα σημείο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά 

5. Αποφύγετε τα σφιχτά χτενίσματα

Οι κομψοί κότσοι και οι πλεξούδες ή faux locs είναι υπέροχα, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το πόσο σφιχτό είναι το χτένισμά σας. Αποφύγετε τα σφιχτά χτενίσματα για να μειώσετε το σπάσιμο και την ένταση στους θύλακες των τριχών. Αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη ενός τύπου τριχόπτωσης που ονομάζεται αλωπεκία έλξης, που μπορεί να συμβεί από επαναλαμβανόμενα σφιχτά χτενίσματα.

6. Μην κοιμάστε ποτέ με βρεγμένα μαλλιά

Μπορεί να είναι δελεαστικό να κάνετε ένα ζεστό ντους και να ξαπλώσετε κατευθείαν, αλλά θα πρέπει να το αποφύγετε εάν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα. Προσπαθήστε να μην κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά, καθώς είναι πιο εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Στεγνώστε τα με μια πετσέτα μικροϊνών καθώς μειώνει το χρόνο στεγνώματος και δεν τραβάει τα μαλλιά όπως συνήθως μια πετσέτα σώματος πλήρους μεγέθους. Χρησιμοποιήστε επίσης μεταξωτές μαξιλαροθήκες για να μειώσετε την τριβή στα μαλλιά ενώ κοιμάστε για να προστατέψετε και τις τρίχες.

7. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή

Τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν τα μαλλιά και το υπόλοιπο σώμα σας. Είναι σημαντικό να ενσωματώσετε μια υγιεινή διατροφή για να αποκτήσετε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες για να υποστηρίξετε την υγεία των μαλλιών σας. Μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή με λίπη και πρωτεΐνες βοηθά στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών. Τα πιο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη και τη δύναμη των μαλλιών είναι η βιταμίνη Β, η βιταμίνη D, ο ψευδάργυρος, η βιοτίνη και ο σίδηρος.

8. Εξετάστε τα συμπληρώματα μαλλιών

Υπάρχουν διαθέσιμα συμπληρώματα ειδικά προσαρμοσμένα για να βοηθήσουν τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και πιο γεμάτα.  Πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί σχετικά με ορισμένα συμπληρώματα περιποίησης μαλλιών. Δεν συνίσταται η βιοτίνη καθώς δεν έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών και μπορεί να αλλάξει τα εργαστηριακά σας αποτελέσματα, όπως τα εργαστήρια θυρεοειδούς, οδηγώντας σε ψευδείς διαγνώσεις.

Τριπλό λούσιμο μαλλιών: Τι είναι και πότε πρέπει να το κάνετε

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πρέπει τα νύχια σας να ταιριάζουν με το μακιγιάζ σας;

Her News

Το Peaches and Cream είναι η τάση μακιγιάζ που φοριέται στο κόκκινο χαλί που πρέπει να δοκιμάσετε τώρα

HerNews ka

Selena Gomez: Έκανε την edgy πλεξούδα την επόμενη τάση της άνοιξης

HerNewskl