HerNews.gr
Health

Φρέσκα ή κατεψυγμένα λαχανικά; Τι είναι καλύτερο να επιλέξεις

Τα κατεψυγμένα λαχανικά τα έχουμε στην κατάψυξη του σπιτιού μας και είναι έτοιμα για χρήση όποτε εμείς το θελήσουμε εύκολα και γρήγορα.  Τα φρέσκα λαχανικά, από την άλλη, μοσχοβολάνε αρώματα, είναι ζουμερά και λαχταριστά γεμάτα βιταμίνες. 

Τα λαχανικά αποτελούν απαραίτητο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών και βιταμινών, ενώ δρουν και προστατευτικά ενάντια σε κάποιες ασθένειες.

Τα φρέσκα λαχανικά έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούμε να τα καταναλώσουμε ωμά, οπότε θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο όφελος σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι μια εύκολη λύση για το φαγητό της οικογένειας, ιδιαίτερα όταν εργαζόμαστε και τρέχουμε όλη μέρα.

Βεβαία  εάν σκεφτείτε πως πολλά τρόφιμα, αν όχι τα περισσότερα μπορεί να έχουν συλλεχθεί αρκετό χρόνο πριν εμφανιστούν στο ράφι των σούπερ μάρκετ μας, προσθέτοντας και τον χρόνο που βρίσκονται στο ψυγείο ή στα ράφια, είναι αναπόφευκτη η καταστροφή κάποιου μέρους του διατροφικού περιεχόμενού τους. 

Μπορούμε να πούμε λοιπόν με σιγουριά πως τα κατεψυγμένα είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα, διότι συνήθως συσκευάζονται μέσα σε λίγες ώρες, με αποτέλεσμα να μη χάνουν πολλά από τα θρεπτικά συστατικά. Άρα δεν έχουν μεγάλη απόκλιση. 

Υ.γ Ο μεγαλύτερος τομέας ανησυχίας όταν αγοράζετε κατεψυγμένα προϊόντα είναι να προσέχετε για πρόσθετα γλυκαντικά.

 

Νεότερα Άρθρα

Οκτώβριος: Ένας μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Her News

Φωτιές: Τι πρέπει να κάνουν όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα

Her News

Πόσο χρονικό διάστημα μπορείς να σας κρατήσει ξύπνιες ο καφές;

HerNewskl