HerNews.gr
Health

Γιατί είναι σημαντικό να επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο τον γυναικολόγο μας;

Οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι σίγουρες για το πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτονται τον γυναικολόγο τους. Στην πραγματικότητα, ξεχνούν να επισκεφτούν αυτόν τον γιατρό, εκτός εάν έχουν ένα πρόβλημα υγείας ή εάν προσπαθούν να μείνουν έγκυες ή είναι έγκυες αυτήν τη στιγμή.

Σύμφωνα με τους γυναικολόγους, θα πρέπει να κάνετε τεστ παπ σίγουρα μία φορά τον χρόνο. Γιατί όμως είναι σημαντικό να επισκέπτεστε έναν γυναικολόγο τόσο συχνά;

Ακολουθούν μερικοί άλλοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επισκέπτεστε έναν γυναικολόγο τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.

Βεβαιωθείτε αν είστε ή όχι έγκυος 

Εάν είστε σεξουαλικά ενεργές και ξαφνικά σταματήσετε να έχετε περίοδο, πρέπει να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας για να επιβεβαιώσετε εάν είστε έγκυος ή όχι. Μερικές γυναίκες έχουν ορμονικά προβλήματα που τις εμποδίζουν να έχουν τακτική περίοδο. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι σημαντικό να το ελέγξει ένας γυναικολόγος.

Έλεγχος για σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα (ΣΜΝ)

Τα ΣΜΝ προκαλούνται από διαφορετικούς τύπους ιών και βακτηρίων που μπορούν να μεταδοθούν μέσω της σεξουαλικής επαφής ή βάζοντας το χέρι, το στόμα ή τα γεννητικά σας όργανα στη μολυσμένη περιοχή άλλου ατόμου. Ένας γυναικολόγος μπορεί να επαληθεύσει εάν έχετε ΣΜΝ, ιδιαίτερα εάν υπάρχουν συμπτώματα όπως πόνος, κνησμός, πληγές ή μη φυσιολογικές κολπικές εκκρίσεις.

Μιλήστε για προβλήματα εμμήνου ρύσεως 

Εάν η περίοδός σας γίνει ξαφνικά ακανόνιστη ή εάν αιμορραγείτε περισσότερο από το συνηθισμένο, θα μπορούσε να είναι σημάδι αναπαραγωγικού προβλήματος. Όπως κι αν έχει όμως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως από τον γυναικολόγο σας.

Μάθετε πώς να αποκτήσετε έλεγχο της εγκυμοσύνης

Εάν είστε σεξουαλικά ενεργές, αλλά δεν είστε έτοιμες να αποκτήσετε μωρό, χρειάζεστε κάποια μορφή αντισύλληψης. Ένας γυναικολόγος όχι μόνο μπορεί να σας συμβουλεύσει με τους διαφορετικούς τρόπους προστασίας, αλλά θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη για τον τρόπο ζωής, την υγεία και την ηλικία σας.

Κάντε μαστογραφία

Είτε έχετε οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, είτε όχι, είναι σημαντικό να ζητάτε από τον γυναικολόγο σας μια μαστογραφία κάθε χρόνο, αν όχι κάθε έξι μήνες, ιδιαίτερα εάν είστε άνω των 40 ετών.

Κάντε τεστ Παπ

Από την ηλικία των 21 ετών και μετά, είναι σημαντικό να κάνετε τεστ Παπ, τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Αυτή η εξέταση μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου ή να τον εντοπίσετε έγκαιρα. 

Ξηρότητα κόλπου: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κρυολόγημα: Αυτές είναι οι τροφές που θα σε τονώσουν

Her News b

Διατροφή: 5 superfoods που ενισχύουν την γονιμότητα

Her News b

Υπνική παράλυση: Όταν ο ύπνος γίνεται…εφιάλτης

HerNews ka