HerNews.gr
Health

Ξηρότητα κόλπου: Συμπτώματα και αντιμετώπιση

Η ξηρότητα κόλπου συνήθως προκαλείται από τη μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων, μιας ορμόνης που βοηθά στη λίπανση των κολπικών ιστών.

Πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν μείωση των οιστρογόνων, όπως η εμμηνόπαυση ή η περιεμμηνόπαυση, ο τοκετός, ο θηλασμός, το κάπνισμα, η σοβαρή κατάθλιψη και το στρες.

Αν παρατηρήσετε ξηρότητα στον κόλπο θα πρέπει να την αντιμετωπίσετε άμεσα, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε επώδυνη σεξουαλική επαφή, χαμηλή σεξουαλική επιθυμία, αλλά και σε βακτηριακές μολύνσεις.

Πού οφείλεται η ξαφνική ξηρότητα κόλπου;

Ορισμένα σαπούνια και αφρόλουτρα για το ντους μπορεί να διαταράξουν τη φυσική ισορροπία στον κόλπο σας και να οδηγήσουν σε ξηρότητα. Τα φάρμακα που περιέχουν αντιισταμινικά και ορισμένα αντικαταθλιπτικά μπορεί να έχουν ξηραντική επίδραση στο σώμα, γεγονός που μπορεί να μειώσει τη λίπανση του κόλπου.

Πώς θα απαλλαγείτε από την ξηρότητα εκεί κάτω;

Τα λιπαντικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν λίγο πριν την επαφή. Οι κολπικές ενυδατικές κρέμες, που χρησιμοποιούνται σε τακτική βάση, μπορεί επίσης να βοηθήσουν. Και αν ο γιατρός σας πιστεύει ότι είναι ασφαλές, τα τοπικά οιστρογόνα θα μπορούσαν να μειώσουν την ξηρότητα.

Τι βοηθάει στη αντιμετώπιση της ξηρότητα του κόλπου;

Αποφύγετε να πλένετε ή να χρησιμοποιείτε καθαριστικά στην περιοχή που έχουν άρωμα. Η τακτική σεξουαλική διέγερση, μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί ο κολπικός ιστός υγρός και υγιής.

Πώς αντιμετωπίζεται η ξηρότητα κόλπου με φυσικό τρόπο;

Αν ψάχνετε για ένα λιπαντικό με φυσικά συστατικά, τα κολπικά υπόθετα βιταμίνης Ε μπορεί να σας βοηθήσουν. Και η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα, ειδικά αν αφήνετε περισσότερο χρόνο για προκαταρκτικά παιχνίδια, μπορεί να αυξήσουν τις κολπικές εκκρίσεις. Οπότε σίγουρα είναι μια πολύ καλή φυσική θεραπεία.

Κράμπες περιόδου: Μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα καλύτερα detox tips για αποτοξίνωση

Her News

Γιατί πρέπει να κοιμόμαστε χωρίς εσώρουχα;

Her News b

Σεντόνια: Πόσο συχνά πρέπει να τα αλλάζουμε!

Her News b