HerNews.gr
Ψυχολογία

Μουσική: Γιατί πρέπει να ακούμε σε καθημερινή βάση

Η μουσική βοηθάει πολύ περισσότερο απ όσο νομίζουμε. Είναι εκεί σε κάθε στιγμή της ζωής μας. Είτε είμαστε χαρούμενοι είτε όχι, ένα τραγούδι ηχεί στα αυτιά μας. 

Ανακουφίζει από το άγχος τους καρκινοπαθείς

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι καρκινοπαθείς που ακούνε μουσική ή δουλεύουν με κάποιον ειδικό στην μουσική θεραπεία, παρουσιάζουν ελάττωση .Όχι μόνο του άγχους τους, αλλά και της πίεσης του αίματος. Ενώ η διάθεση τους βελτιώθηκε σημαντικά. 

Ελαττώνει το στρες

Αν ακούτε μουσική στη διαδρομή για τη δουλειά ή χορεύετε στο σπίτι για να διώξετε τις τοξίνες τότε είστε σε πολύ καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Φανταστείτε μια ημέρα της ζωής σας χωρίς να ακούτε μουσική. Σύμφωνα με ένα διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Gothenburg, το οποίο αποκαλύπτει πως αν ακούτε καθημερινά τη μουσική που σας αρέσει, τότε το στρες μειώνεται.

Βοηθάει κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων

Ακούγοντας μουσική ενώ είστε ξαπλωμένοι στο χειρουργικό κρεβάτι, θα είστε πιο χαλαροί κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αναφέρεται στο TIME.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές της Cleveland Clinic, δείχνει ότι ασθενείς, οι οποίοι ενώ υποβάλλονταν σε χειρουργική επέμβαση (χωρίς ολική αναισθησία), άκουγαν απαλή μουσική, ήταν λιγότερο αγχωμένοι και μάλιστα κάποιοι από αυτούς κατάφερναν να κοιμηθούν.

Βοηθάει την μνήμη

Τα παιδιά, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα μουσικής ωφελούν τον εγκέφαλό τους, σύμφωνα με έρευνες από διαφορά πανεπιστήμια. Το WebMD αναφέρει ότι τα μαθήματα μουσικής συνδέονται με καλύτερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης. Οι συμμετέχοντες καλούνται να πουν από μνήμης τις λέξεις που διάβασαν από μία λίστα.

Προστατεύει τον εγκέφαλο από τη γήρανση

Η διατήρηση της πνευματικής οξύτητας στις προχωρημένες ηλικίες θα μπορούσε να παραταθεί και να βελτιωθεί μέσω των μουσικών ασκήσεων σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2001 και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neuropsychology.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Kansas Medical Center ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι εξασκήθηκαν στη μουσική κατά τη διάρκεια της ζωή τους είχαν μεγαλύτερη πνευματική οξύτητα και σημείωσαν υψηλότερα σκορ στα τεστ λειτουργίας του εγκεφάλου.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Υπεροψία; Τι είναι αυτό;

Her News

Αυτός ο απλός κανόνας θα βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις σας

HerNews ka