HerNews.gr
Beauty

Μύθοι και αλήθειες για το Λέιζερ το καλοκαίρι

Με τα χρόνια, ο μύθος ότι οι θεραπείες με λέιζερ για το δέρμα δεν πρέπει να πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών έχει γίνει κοινά αποδεκτός ως γεγονός.
Μ
πορεί να υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που σχετίζονται με τιςσυγκεκριμένες θεραπείες κατά τη διάρκεια του θέρους που οι άνθρωποι βιώνουν υψηλότερα επίπεδα έκθεσης στον ήλιο, οπότε
 δεν υπάρχει λόγος να μην μπορείτε να προχωρήσετε σε αυτές σε οποιαδήποτε επιθυμητή εποχή.

Ωστόσο, οι θεραπείες με λέιζερ μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την υγιή, ηλιόλουστη λάμψη σας μέχρι το φθινόπωρο.

Είναι καιρός να καταρρίψουμε αυτόν το μύθο και να καταλάβουμε πραγματικά γιατί η θεραπεία με λέιζερ είναι ένα ασφαλές στοίχημα, ακόμη και κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

Η αποτρίχωση με λέιζερ μπορεί λοιπόν να πραγματοποιηθεί αλλά υπάρχουν μερικοί περιορισμοί που πρέπει να έχετε υπόψιν σας.

Μία συχνή ερώτηση σχετίζεται με την ασφάλεια της έκθεσής μας στον ήλιο μετά τη θεραπεία.

Για παράδειγμα το δέρμα δεν πρέπει να είναι κόκκινο και να έχει καεί από τον ήλιο και θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αποφύγετε την έκθεση σε αυτόν για ένα χρονικό διάστημα μετά τη θεραπεία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή! Όταν πρόκειται για τη σχέση του σώματός μας με τον ήλιο, τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύπλοκα.

Ο ήλιος παρέχει μια ζωτική πηγή βιταμίνης D, αλλά η απροστάτευτη έκθεση σε επιβλαβείς ακτίνες UV μπορεί επίσης να προκαλέσει ορατή βλάβη.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μπορεί να παρατηρήσετε αλλαγές στον τόνο του δέρματός σας.

Οι μαύρες κηλίδες γίνονται πιο εμφανείς, οι φακίδες που έμειναν αδρανείς κατά τη διάρκεια του χειμώνα ξεπροβάλλουν ξαφνικά και οι διευρυμένοι πόροι και οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες φαίνονται να ξεχωρίζουν περισσότερο.

Αυτό, σε συνδυασμό με την ευπάθεια που έχει το δέρμα μετά από μια θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ, μπορεί να προκαλέσει υπερμελάγχρωση, εγκαύματα ακόμη και ουλές.

Δυστυχώς, με τον κίνδυνο αυξημένης βλάβης από τον ήλιο, έρχεται και η επιπλοκή της επούλωσης του δέρματος.

Περιορίστε λοιπόν την άμεση έκθεση στον ήλιο δύο εβδομάδες μετά τη διαδικασία, καθώς το δέρμα σας είναι ακόμα ευαίσθητο στη θερμότητα.

Οι παρατεταμένες ακτίνες UV που εκτίθενται σε φρέσκια θεραπεία τρίχας με λέιζερ μπορεί να είναι επιβλαβείς για το δέρμα.

Γενικά, αυτό σημαίνει ότι σίγουρα μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση με λέιζερ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά από την άλλη κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε για να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο. Βέβαια ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τις βλάβες από τον ήλιο και την εμφάνιση λεπτών γραμμών είναι να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό με ελάχιστο SPF 30 σε καθημερινή βάση.

Είτε επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα προσώπου που περιέχει SPF είτε εφαρμόσετεαντηλιακό πριν φύγετε από το σπίτι, η προστασία του δέρματός σας πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητάς σας.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αμέσως μετά τη λήψη θεραπείας με λέιζερ. Για να απολαύσετε τη μέγιστη προστασία, εφαρμόστε ξανά το αντηλιακό κάθε δύο ώρες, ειδικά εάν περνάτε χρόνο έξω.

Μπορώ να εκτεθώ στον ήλιο πριν από την αποτρίχωση με λέιζερ;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η καλύτερη συμβουλή για όσους πρόκειται να υποβληθούν στη συγκεκριμένη διαδικασία είναι να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία και να περιορίζουν την έκθεση στον ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο. Ωστόσο, μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε τη θεραπεία αποτρίχωσης με λέιζερ εάν έχετε μαυρίσει. 


Μπορώ να πάω στην παραλία μετά από λέιζερ;

Οι θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως το κολύμπι στον ή στην πισίνα, είναι ένα διασκεδαστικό κομμάτι του καλοκαιριού που δε θα θέλατε να χάσετε.
Απλώς βεβαιωθείτε ότι περιμένετε 24-48 ώρες μετά τη θεραπεία με λέιζερ
. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με έναν καταρτισμένο επαγγελματία λέιζερ και να προστατέψετε το δέρμα σας με φυσικά αντηλιακά, τα οποία περιέχουν ενεργά συστατικά όπως ψευδάργυρο και διοξείδιο του τιτανίου.

Οι περιοχές που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία δεν πρέπει να εκτίθενται στη θερμότητα για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες για να αποφευχθούν τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Συμπερασματικά: Δε χρειάζεται να περιμένετε μέχρι το χειμώνα για να κάνετε θεραπείες με λέιζερ στο δέρμα σας.

Με τις σωστές προφυλάξεις και έναν έμπειρο ειδικό, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη των θεραπειώνμε λέιζερ αυτό το καλοκαίρι και να χαρείτε μια υγιή λάμψη για τους επόμενους μήνες. Όλα εξαρτώνται από την προστασία του δέρματός σας και την τήρηση των συμβουλών των ειδικών.

Στα Κέντρα Αντιγήρανσης & Ιατρικής Αισθητικής Dibeauty θα βρεις τις ιδανικές λύσεις για το πρόσωπο και το σώμα σου!

Pre Wedding tips για να λάμπεις την ημέρα του γάμου σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Beauty: Οι τάσεις που επικράτησαν το 2023 και θα μας μείνουν αξέχαστες

HerNewskl

Αθηνά Οικονομάκου: Η minimal πρόταση στο μανικιούρ λίγο πριν τις γιορτές

HerNewskl

Angelina Jolie: Λανσάρει το δικό της fashion brand!

HerNewskl