HerNews.gr
Fitness

Περπάτημα: Απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα!

Το περπάτημα είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να χάσετε βάρος.

Μια γρήγορη βόλτα για μόλις 45 λεπτά την ημέρα, τέσσερις φορές την εβδομάδα, θα μπορούσε να σας βοηθήσει να χάσετε δύο κιλά το μήνα. Δοκιμάστε την πρόκληση των 10.000 βημάτων τώρα! Εκτός από τα οφέλη αδυνατίσματος, το περπάτημα ενισχύει την καρδιά και τους πνεύμονες.

Παράλληλα, βελτιώνει την δύναμη των οστών και ενισχύει τη διάθεσή σας.  Αλλά, το καλύτερο από όλα, βοηθά στην καταστολή της όρεξης, ώστε να χάσετε βάρος.

Πώς μπορεί το περπάτημα να με βοηθήσει να χάσω βάρος;

Πόσο πραγματικά θα χρειαζόταν να περπατήσεις για να αρχίσεις να βλέπεις τη διαφορά στο σώμα σου; Σύμφωνα με τους ειδικούς, 10.000 βήματα την ημέρα είναι η κατάλληλη οδηγία και θα διαρκέσει περίπου μια ώρα. Κάνοντας 10.000 βήματα σήμαινε ότι θα κάψετε περίπου 500 θερμίδες, ένας σημαντικός αριθμός που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Γρήγορα και σύντομα βήματα θα σας βοηθήσουν να φτάσετε το ημερήσιο όριο βημάτων σας πιο γρήγορα. Οπότε, προσπαθήστε να αλλάξετε τον τρόπο που περπατάτε για να το αντικατοπτρίσετε. Στην αρχή προχωρήστε χαλαρά και κινήστε τα χέρια σας για να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Μετά από λίγο περπατήστε αρκετά γρήγορα για να ιδρώσετε, αλλά όχι τόσο γρήγορα ώστε να μην μπορείτε να πάρετε μια ανάσα.

Το περπάτημα γίνεται πιο αποδοτικό όταν επιλέγετε ανώμαλους δρόμους, όπως δασικές εκτάσεις ή χωράφια. Έτσι, θα  χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς μυς, ώστε να τονίσετε πιο γρήγορα το σώμα σας. Και αν περπατήσετε προς τα πάνω ή προς τα κάτω, θα κάψετε επίσης θερμίδες γρηγορότερα. Μόλις αρχίσετε να αισθάνεστε πιο δυνατοί, χρησιμοποιήστε μικρά μπουκάλια νερό, ως βάρη στο χέρι ενώ περπατάτε. Αυτά θα σας βοηθήσουν να κάψετε επιπλέον 200 θερμίδες ανά περπάτημα των 30 λεπτών.

Θα τονώσετε επίσης τα χέρια, τους ώμους και τους μύες της πλάτης. Επίσης,   σταθμεύστε το αυτοκίνητο σας τρεις δρόμους μακριά από το σχολείο ή την δουλειά σας και ανεβείτε τις σκάλες, αντί να πάρετε τον ανελκυστήρα. Αγοράστε ένα βηματόμετρο για να μετρήσετε τον αριθμό των βημάτων που λαμβάνετε κάθε μέρα.

Το περπάτημα είναι εξίσου αερόβιο, με το τρέξιμο ή ένα μάθημα γυμναστικής.  Οπότε φροντίστε να κάνετε ζέσταμα  με μερικά απαλά τεντώματα κάθε φορά πριν ξεκινήσετε την άσκηση. Πάρτε βαθιές ανάσες για να μειώσετε τον καρδιακό σας ρυθμό και λυγίστε τη μέση για να χαλαρώσετε τη σπονδυλική σας στήλη.

Καλό περπάτημα!

Νεότερα Άρθρα

Dua Lipa: Υιοθετήστε το french pastel μανικιούρ της!

HerNewskl

Αλκοόλ: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις πριν ή αφού πιεις ακόμα ένα ποτηράκι

Her News

Γιόγκα: 3 οφέλη που δεν περίμενες να έχει

Her News