HerNews.gr
Διεθνή

Ρωσία: Συγκλονίζουν τα βίντεο έξω από τα καταστήματα McDonald’s μετά την αποχώρηση τους από την χώρα

mcdonalds

“Λουκέτο Διμαρτυρίας” μπαίνει στα καταστήματα McDonald’s στην Ρωσία.  Οι πολίτες  της χώρας μετά την ανακοίνωση κυριολεκτικά “παλεύουν” για ένα τελευταίο burger.. Οι εικόνες και τα βίντεο στα social media συγκλονίζουν !

Τις τελευταίες ώρες ανεβαίνουν βίντεο που σοκάρουν. Δείχνουν τις ατελείωτες ουρές που σχηματίζονται έξω από τα μαγαζιά της γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων στη Ρωσία. Τα βίντεο αποθανατίζουν τις στιγμές λίγο πριν οι υπεύθυνοι  κατεβάσουν ρολά ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Λογοκρισία υπήρξε στην αμερικάνικη εταιρία που δεν είχε ήδη κλείσει τα κατστήματα στην Ρωσία λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον πόλεμο. Υπέστησαν κριτική καθώς πολλές εταιρίες τροφίμων σταμάτησαν την λειτουργία τους στην Ρωσία.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s, Chris Kempczinski, ειπε..

 H σύγκρουση «προκάλεσε ανείπωτα βάσανα σε αθώους ανθρώπους» και πως «ακολουθούμε τον κόσμο στην καταδίκη της επιθετικότητας και της βίας και προσευχόμαστε για ειρήνη».

Τι θα συμβεί με τους υπαλλήλους;

Τα McDonald’s αριθμούν περίπου 850 καταστήματα και 62.000 υπαλλήλους στη Ρωσία.Η πολύ διάσημη αλυσίδα ταχυφαγείων έχει υποσχεθεί ότι θα συνεχίσει να καταβάλει τους μισθούς των υπαλλήλων της για όσα αυτά παραμένουν κλειστά.

Χιλιάδες τα σχόλια στα social media για την αντίδραση και των υπαλλήλων..

Στο τέλος της βάρδιας τους οι υπάλληλοι των καταστημάτων ταχυφαγείων ξεκίνησαν να χορεύουν για το τέλος λειτουργίας της αλυσίδας στην χώρα τους. Όπως θα δείτε στο σχετικό βίντεο, οι υπάλληλοι έχουν μόλις παραδώσει και την τελευταία παραγγελία και όλοι μαζί χορεύουν και τραγουδούν 

Το παράδειγμα των καταστημάτων Fast food ακολούθησαν και άλλες επιχειρήσεις

Μετά την ανακοίνωση των McDonald’s, κι άλλα εμβληματικά εμπορικά brands των ΗΠΑ  δήλωσαν ότι θα διακόψουν τη λειτουργία τους στη χώρα. Η PepsiCo, αποτελεί εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών και σνακ. Δήλωσε πως θα αναστείλει όλες τις διαφημίσεις στη Ρωσία και θα σταματήσει την πώληση των προϊόντων της. Η ανταγωνιστική Coca Cola δήλωσε ότι θα αναστείλει τις δραστηριότητές της εκεί επίσης. Η αλυσίδα καφέ Starbucks, ανακοίνωσε και εκείνη την Τρίτη πως αναστέλλει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στη Ρωσία.

Νεότερα Άρθρα

2 άνθρωποι έπεσαν μέσα σε δεξαμενή με σοκολάτα Mars

Her News

Selena Gomez: Πυροδοτεί φήμες εγκυμοσύνης με την εμφάνιση στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών

HerNews ka

Tom Brady: Ξέχασε την Irina Shayk – Η γυναίκα που του “έκλεψε” την προσοχή σε prive πάρτι

HerNews ka