HerNews.gr
Διεθνή

Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ: Στέκεται υπέρ των γενναίων πολιτών της Ουκρανίας

Ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ είναι ένας από τους σπουδαιότερους χορευτές της Σοβιετικής Ένωσης, απολαμβάνοντας διεθνούς αναγνώρισης. Ωστόσο, ο ίδιος  ασφυκτιά μέσα στα σκληρά πλαίσια που θέτει το σοβιετικό καθεστώς.

Ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ στέκεται υπέρ των γενναίων πολιτών της Ουκρανίας, με επίσημη ανάρτηση στα social media στην οποία αναφέρει:

Το Κέντρο Τεχνών Μπαρίσνικοφ στέκεται υπέρ των γενναίων πολιτών της Ουκρανίας. Πολεμούν για τη χώρα τους και την κυριαρχία τους μπροστά στη γυμνή επιθετικότητα από τις κυβερνώντες εξουσίες της Ρωσίας. Οι καλλιτέχνες παντού καταλαβαίνουν ότι η ελευθερία – πολιτική, προσωπική και καλλιτεχνική – είναι απαραίτητη για μια υγιή και ζωντανή κοινωνία. Αυτή την κοινωνία θέλει και αξίζει η Ουκρανία. Στεκόμαστε με όλους όσους αγωνίζονται για αυτό το σκοπό.

Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ.

Ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ επιζητά καλλιτεχνική και δημιουργική ελευθερία που η κομμουνιστική Ρωσία δεν του επιτρέπει.

Ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ είναι γνωστός με το χαϊδευτικό «Μίσα». Γεννήθηκε στη Ρίγα της τότε ΕΣΣΔ και σημερινής Λετονίας, στις 27 Ιανουαρίου 1948. Οι γονείς του ήταν Ρώσοι, ο πατέρας του μηχανικός και η μητέρα του μοδίστρα.

Ως μικρός, ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, δίπλα σε έναν αυστηρό πατέρα, ο οποίος όμως υπήρξε πηγή έμπνευσης για τον μετέπειτα χορευτή.

«Οι τρόποι του, οι στρατιωτικές συνήθειες του, τα χρησιμοποίησα στις ερμηνείες μου», είχε πει ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ για τον πατέρα του

Θεωρείται, μαζί με τον Βάσλαβ Νιζίνσκι και τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ένας από τους κορυφαίους χορευτές στην ιστορία του μπαλέτου. Έχει χορέψει στις σκηνές όλου του κόσμου: από τα μπαλέτα Κίροφ-Μαριίνσκι και Μπολσόι μέχρι το American Ballet Theatre και το New York City Ballet, ενώ παράλληλα έγινε γνωστός και σε ένα άλλο ευρύτερο κοινό ως εραστής της Κάρι Μπράντσο στη γνωστή τηλεοπτική σειρά «Sex and the City». 

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Κύπρος: Δύο κοριτσάκια έπεσαν σε πηγάδι 40 μέτρων και διασώθηκαν από τη Πυροσβεστική – VIDEO

Her News

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος: Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την διακοπή του

Her News b

Κιάνου Ριβς – Αλεξάντρα Γκραντ: Το φιλί στο κόκκινο χαλί που μαγνήτισε τα βλέμματα

Her News