HerNews.gr
Συνταγές

Σκορδαλιά Αβοκάντο: Η πρόταση του Chef Μιχαήλ Ζάχαρη

σκορδαλια

Το καλύτερο συνοδευτικό για τον μπακαλιάρο στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου είναι η σκορδαλιά.

Η σκορδαλιά αποτελεί παραδοσιακό ελληνικό φαγητό. Πρόκειται για ένα πιάτο, το οποίο μοιάζει με πουρέ. Κύριο υλικό της σκορδαλιάς είναι το σκόρδο. Στις κουζίνες θα δείτε να φτιάχνουν την σκοορδαλιά, με ψωμί, ή πατάτα. Φέτος ας τολμήσουμε να φτιάξουμε μια άλλη εκδοχή της σκορδαλιάς! Η εκδοχή αυτή περιέχει αβοκάντο. Ένα από τα πιο διάσημα superfoods, το αβοκάντο, έρχεται να απογειώσει ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα της χώρας μας.  Ας δούμε τι θα χρειαστούμε και πως θα φτιάξουμε την εκπλήκτική αυτή σκορδαλιά με .. αβοκάντο.

Υλικά

Τα υλικά που χρειάζεσται για την παρασκεύη της σκορδαλιάς αβοκάντο είναι απλά και μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα τροφίμων

  • 300 γρ αβοκάντο (καθαρό βάρος)
  • 60-100ml χυμό λεμόνι ή λάιμ
  • 3-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 βρασμένες πατάτες
  • 50ml χυμό πορτοκάλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1-2 κλωνάρια μαϊντανό
  • Αλάτι/πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Ο τρόπος παρασκευής είναι ιδιαίτερα εύκολος..

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μέχρι να σπάσουν. Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα πολτοποιουμε στο μίξερ μαζί με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Προσθέτουμε την πατάτα,το σκόρδο και στην συνέχεια σιγά σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Η κρεμώδης σκορδαλιά μας είναι έτοιμη!

Ας δούμε μερικά tips που θα σας χρησιμέψουν

Tip 1:  Aν μας αρέσει μπορούμε να προσθέσουμε 50 γραμμάρια ξηρούς καρπούς, φυστίκι Αιγίνης, αμύγδαλα ή  και κάσιους.

Tip 2: Διαλέγουμε ώριμα αβοκάντο, αρκετά μαλακά,για να έχουν πιο πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Μιχαήλ Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze” 

Facebookhttps://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram: https://www.instagram.com/michael_zacharis

Νεότερα Άρθρα

Συνταγή: Μπιφτέκια γαλοπούλας στο φούρνο

georgegsp

Πρασοσέλινο με μαυρομάτικα και σελινόριζα – Συνταγή από την Εύη Κατσιώνη

georgegsp

Μακαρόνια με κιμά: 3 tips για να απογειώσεις το πιο μαμαδίστικο πιάτο

georgegsp