HerNews.gr
Fitness

Τα καλύτερα σνακ μετά την προπόνηση

Η διατροφή μετά την προπόνηση είναι πολύ σημαντική. Σας εμποδίζει να αισθάνεστε κούραση και τρέμουλο, είναι επίσης κλειδί για την αποκατάσταση. Η κατανάλωση των σωστών τροφών και σνακ μετά την άσκηση βοηθά το σώμα σας να αποκαταστήσει τα αποθέματα ενέργειας του, να χτίσει μύες και να επιταχύνει την ανάρρωση.

Σας εξασφαλίζει την επίτευξη των στόχων φυσικής κατάστασης και απώλειας βάρους όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ανεξάρτητα από την προπόνηση που κάνετε είναι σημαντικό να θρέφετε σωστά το σώμα σας με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

1. Ρυζογκοφρέτες με βούτυρο ξηρών καρπών

Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα απλό, υγιεινό σνακ που προσφέρει μια καλή δόση υγιεινών υδατανθράκων. Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και νάτριο. Αν και είναι υγιεινές, δεν προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά, επομένως είναι καλύτερες όταν συνδυάζονται με μια επικάλυψη όπως το βούτυρο ξηρών καρπών για πρωτεΐνη.

2. Γλυκοπατάτα με ελληνικό γιαούρτι

Οι γλυκοπατάτες είναι πηγή υγιεινών υδατανθράκων και είναι εξαιρετικά θρεπτικές. Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, οι οποίες προσφέρουν πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της υγείας του εντέρου. Το ελληνικό γιαούρτι είναι μια φοβερή πηγή πρωτεΐνης και βοηθά επίσης στην τόνωση του μεταβολισμού και στη δημιουργία μυϊκής μάζας. Φάτε τα μαζί για τον τέλειο συνδυασμό υδατανθράκων και πρωτεΐνης.

3. Ομελέτα κολοκύθας 

Η κολοκύθα είναι εξαιρετικά θρεπτική, γεμάτη με βιταμίνη Α και C, φυτικές ίνες, κάλιο, χαλκό και μαγγάνιο και είναι μια καλή πηγή υγιεινών υδατανθράκων. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας, καθώς είναι και χαμηλή σε θερμίδες. Συνδυάστε την κολοκύθα με αυγά πλούσια σε πρωτεΐνες και έχετε ένα υγιεινό σνακ μετά την προπόνηση!

4. Cottage cheese με βατόμουρα

Τα βατόμουρα είναι μια εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων που είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και πιστεύεται ότι προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο. Προσθέστε τα πάνω από το τυρί cottage, το οποίο είναι μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης για να βοηθήσετε τους μύες σας να ανακάμψουν μετά την προπόνηση.

Πρέπει να γυμνάζεστε όταν πονάτε;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Διατροφή πριν την προπόνηση: Γιατί είναι σημαντική;

Her News

Γυμναστική: Πώς θα επανέλθουμε δυναμικά μετά τις γιορτές

Her News

5+1 Μυστικές συμβουλές προπόνησης από αρχαίους Έλληνες αθλητές

HerNews ka