HerNews.gr
Fitness

Πρέπει να γυμνάζεστε όταν πονάτε;

Όταν πονάτε μετά από μια προπόνηση μπορεί να φαίνεται ότι κάνατε καλή δουλειά. Είναι μια υπενθύμιση ότι ξυπνήσατε το πρωί για να αφιερώσετε χρόνο για άσκηση και ότι πιέσατε πραγματικά τον εαυτό σας. Αλλά αν εξακολουθείτε να αισθάνεστε πόνο την επόμενη μέρα, πρέπει να γυμνάζεστε όσο πονάτε;

Το να νιώθετε λίγο πόνο μετά από μια νέα ή έντονη προπόνηση είναι απολύτως φυσικό. Όμως, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες εάν αγνοήσετε τα σημάδια ότι το σώμα σας χρειάζεται ξεκούραση. Ναι, η δουλειά που κάνετε στο γυμναστήριο είναι σημαντική. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να δώσετε στο σώμα σας αρκετό χρόνο για να αναρρώσει μεταξύ των προπονήσεων.

Γιατί οι μύες σας πονάνε;

Ενώ μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αντέξετε τη δύναμη, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην αφήσετε αρκετό χρόνο στους μύες σας να ξεκουραστούν. Ο πόνος που αντιμετωπίζετε οφείλεται στην πραγματικότητα σε μικροσκοπική μυϊκή βλάβη. Οπότε ο μυς πρέπει να ανακάμψει πριν μπορέσει να λειτουργήσει ξανά με τη βέλτιστη ικανότητά του.

Λόγοι για να μην γυμνάζεστε όταν πονάτε

Εάν δυσκολεύεστε να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί ή είναι δύσκολο να καθίσετε μετά από μια προπόνηση, έχετε ένα ξεκάθαρο σημάδι ότι πρέπει να ξεκουραστείτε.

Δώστε στο σώμα σας περισσότερο χρόνο για ξεκούραση κι επικεντρωθείτε στην αποκατάσταση με διατάσεις.

Αν πονάτε μετά από μια προπόνηση σε σημείο που είναι δύσκολο να ανεβείτε τις σκάλες, ξέρετε ότι το σώμα σας λέει να επικεντρωθείτε στο να δουλέψετε διαφορετικούς μύες.

Δοκιμάστε μια προπόνηση χαμηλής έντασης, όπως το να περπατήσετε ή να κολυμπήσετε. Αυτά θα σας βοηθήσουν να έχετε μια πιο γρήγορη αποκατάσταση.

Τέλος, είναι σημαντικό να μην καλύπτετε τον μυϊκό πόνο με ένα παυσίπονο πριν την προπόνηση, απλώς για να σας βοηθήσει να αντέξετε.

Εάν το σώμα σας πονάει μετά από μια προπόνηση και πρέπει να πάρετε ένα αναλγητικό για να τα βγάλετε πέρα, δεν έχετε δώσει στους μύες σας αρκετό χρόνο για να αναρρώσουν.

Γιόγκα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δίαιτα… μια λέξη, χιλιάδες συναισθήματα.

Her News b

Kangoo Jumps: Αυτή είναι η επανάσταση στην γυμναστική

Her News b

4 θέσεις γιόγκα για ανακούφιση μετά τη δουλειά

Her News