Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή με βρώμη, ένα υλικό που πλέον χρησιμοποιείται σε πολλά είδη φαγητού
Υλικά για 1 μερίδα
- 1 κούπα γάλα αμυγδάλου 250ml
- 4 κουταλιές σούπας νιφάδες βρώμης
- 1 κουταλάκι γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
- ½ μήλο ή μπανάνα (σε κομματάκια)
- λίγη κανέλα
- 1 κουταλιά σούπας ανάλατους ξηρούς κάρπους ή σπιτική γκρανόλα ξηρών καρπών.
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1 κούπα γάλα αμυγδάλου και 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης, τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει και αρχίζει και κάνει φουσκάλες κατά το βρασμό, αφήνουμε 2-3 λεπτά επιπλέον και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και είτε το τρώμε σαν κρέμα με 1 κ.γλ. μέλι και κανέλα είτε προσθέτουμε ψιλοκομμένο μισό μήλο ή μπανάνα ή φρέσκο φρούτο της αρεσκείας μας ή αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες και 1 κουταλιά σούπας μείγμα χοντροκομμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς (ταιριάζουν απίστευτα τα καρύδια) ή σπιτική γκρανόλα ξηρών καρπών, λίγη κανέλα και 1 κουταλάκι γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.