HerNews.gr
Fitness LIFESTYLE

Tips ευεξίας για τον εαυτό μας όταν δεν νιώθουμε καλά

Υπάρχουν και αυτές οι μέρες. Οι υποτονικές, οι λίγο κακόκεφες, αυτές που όλο κάτι μας φταίει αλλά δεν ξέρουμε τι και ο οργανισμός μας αισθάνεται το αντίθετο της ευεξίας.

Δεν χρειάζεται να συμβαίνει πάντοτε κάτι για να μην έχουμε όμορφη διάθεση και έναν οργανισμό γεμάτο ενέργεια. Κάποιες φορές, η καθημερινότητα μας καταβάλει, τα συναισθήματα και οι σκέψεις επίσης. Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε η θέση της ευεξίας να εδραιωθεί μέσα μας και να αποβάλλουμε σταδιακά την ολίγον τι μουρτζουφλιά;

Η αρχή είναι το ήμισυ τους παντός.

Και η δική μας αρχή έχει τον ορισμό της αποδοχής. Αποδέχομαι ότι δεν είμαι καλά σημαίνει δεν προσπαθώ διακαώς να το αλλάξω και να γίνω καλύτερα. Για κάποιον λόγο δεν αισθάνομαι εντάξει και είναι ΟΚ να με ακούσω.

Αναπνοή και θέσεις yoga

Αυτά τα δυο όταν συνδυαστούν, προσφέρουν γαλήνη, μεγάλη αναπνοή άρα και καλύτερη λειτουργία των οργάνων, ενώ στο τέλος αισθανόμαστε ευεξία, μέσα από την ενέργεια που προσλαμβάνουμε.

Αναπνέω βαθιά και μακριά. Αισθάνομαι τον αέρα να εισέρχεται να εξέρχεται. 5 λεπτά, όσοι περισπασμοί και να έρχονται τους αφήνω να προσπερνούν. Στη συνέχεια κάνω διατάσεις σε χέρια, πόδια άνω και κάτω κορμό. Θέσεις γάτας, κάτω σκύλου, δρομέα και παιδιού, καθώς και μερικοί πολεμιστές αρκούν, ώστε η yoga να ξεδιπλώσει τα οφέλη της ευεξίας που προκαλεί.

Balasana. Beautiful yoga woman practice in a training hall background. Yoga concept.
Πίνω κάτι δυναμωτικό αλλά και νόστιμο

Δεν πίνω κάτι ώστε να νιώσω τα οφέλη της ευεξίας μόνο από τα συστατικά. Θέλω και να μου αρέσει. Έτσι μπορώ να φτιάξω ένα σμούθι από γάλα ρυζιού με γεύση βανίλια, κόκκινα φρούτα και μέλι. Αν μου αρέσουν και λίγο τα καυτερά βάζω τζίντζερ.

Περιποιούμαι τον εαυτό μου

Ζεστό μπάνιο, χαλαρωτικό μασάζ στις εντάσεις, απολαυστικές ενυδατικές και ηρεμία σώματος.

Το μαγικό φίλτρο ευεξίας βρίσκεται στις δικές σου επιλογές.

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι για να μείνετε σε φόρμα ενώ διασκεδάζετε

Her News

Φρούτα: Πως να τα εντάξεις στη διατροφή σου;

Her News

Χαλαρά μπράτσα: 3 ασκήσεις σε βίντεο

Her News b