HerNews.gr
Health

Πορτοκάλια: Πάμε στοίχημα ότι αυτό δεν το ήξερες;

Τα πορτοκάλια ανήκουν στην οικογένεια των εσπεριδοειδών και έχουν καταγωγή από την Ινδία και την Κίνα. Είναι γνωστά για την περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, βοηθώντας στην προστασία των κυττάρων μας από πιθανές βλάβες και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ενώ γενικά βοηθάει πάρα πολύ στο ανοσοποιητικό μας. 

Η φλούδα πορτοκαλιού περιέχει στην πραγματικότητα υψηλότερες ποσότητες συγκεκριμένων θρεπτικών ουσιών από ότι η σάρκα, οπότε χρησιμοποιώντας συνταγές που περιέχουν ξύσμα από πορτοκάλι, θα ενισχύσετε ακόμα περισσότερο την διατροφή σας. 

Και μέχρι εδώ καλά, ας υποθέσουμε ότι όλα αυτά τα ήξερες. Αυτό που δεν ήξερες όμως είναι ότι μπορεί να σε βοηθήσει και με άλλον τρόπο.  Αν βάλετε το ψυγείο ένα πορτοκάλι μαζί με αλάτι διώχνετε μακρυά τις άσχημες οσμές. 

Η διαδικασία είναι απλή. Κόβετε ένα πορτοκάλι στη μέση. Βγάζετε τη σάρκα του και κρατάτε τη μία από τις δύο φλούδες, την οποία χρησιμοποιείτε ως μπολάκι.
Στη συνέχεια τη γεμίζετε όλη με αλάτι και τη βάζετε μέσα στο ψυγείο, στο πίσω μέρος.
Αφήνετε το πορτοκάλι μέχρι να δείτε το αλάτι να υγροποιείται. Μόλις το αλάτι γίνει διαφανές, πετάτε το πορτοκάλι και στη θέση του βάζετε μία νέα φλούδα, πάλι με αλάτι. 

Θα δείτε ή μάλλον θα μυρίσετε την διαφορά αμέσως. 

Αναμένω τα σχόλια σας, 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Πώς να μείνεις ξύπνια όλη τη νύχτα

Her News

Τρόφες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Her News

Check-Up: Η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία

Her News b