HerNews.gr
Health

Τρόφες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

Το να χάσετε βάρος μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία σας, ειδικά αν έχετε αρκετά παραπάνω κιλά. Ενώ η άσκηση μπορεί να παίξει βασικό ρόλο στον υγιεινό τρόπο ζωής, η διατροφή είναι το κλειδί. Η αλλαγή του τι τρώτε και πίνετε μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά που χρειάζεστε.

Με απλά λόγια, για να χάσετε βάρος πρέπει να έχετε έλλειμμα θερμίδων, που σημαίνει ότι θα πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε. Αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να το κάνετε εάν κάνετε υγιεινές επιλογές.

Τροφές που πρέπει να ενσωματώσετε στη διατροφή σας για να χάσετε βάρος 

Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες στο καστανό ρύζι σημαίνει ότι θα νιώθετε πιο χορτάτες για περισσότερη ώρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφεύγετε τα πολλά σνακ. Μια άλλη υγιεινή επιλογή σε αυτή την κατηγορία των τροφών είναι και οι γλυκοπατάτες.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε αυγά, τα οποία είναι τόσο πλούσια σε πρωτεΐνες, όσο και υγιή λίπη. Αυτά  μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε χορτάτες. Όσον αφορά τον καλύτερο τρόπο να τα έχετε, τα βραστά ή ποσέ θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο απώλειας βάρους, καθώς δεν χρειάζεται να προσθέσετε θερμίδες λόγω του λαδιού.

Το ελληνικό γιαούρτι θεωρείται «απαραίτητο» στη διατροφή σας εάν θέλετε να χάσετε βάρος. Καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και χαμηλό σε λιπαρά, θερμίδες και ζάχαρη, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά καθώς και να χτίσετε μύες. Εκτός από αυτό, περιέχει προβιοτικά για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού και της πεπτικής σας υγείας για να συμβάλει σε ένα υγιές μικροβίωμα εντέρου.

Συνιστάται να τρώτε πλιγούρι βρώμης, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις προπονήσεις σας. Σας παρέχει σύνθετους υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες. Τέλος, η προσθήκη μούρων είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να βάλετε τα αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας.

Διατροφή: Το τρόφιμο που πρέπει να τρώτε καθημερινά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Κάντο σαν τον Jamie Oliver: Χάσε 12 κιλά μόνο με μια αλλαγή στην διατροφή σου!

Her News b

Μπορεί μια διατροφή να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο;

Her News

Αϋπνία: Τι να κάνετε αν ξυπνάτε κατά τη διάρκεια της νύχτας

Her News