HerNews.gr
Health

Βήχας: Τι να κάνω;

Ναι, βιώνουμε αυτή την περίοδο. Ο επίμονος βήχας μπορεί να γίνει ένα από τα πιο βασανιστικά συμπτώματα της γρίπης ή του κρυολογήματος και να μας ταλαιπωρεί ακόμα και για ένα μήνα.  Ο βήχας που οφείλεται σε λοιμώξεις συνοδεύεται από πυρετό, αρθραλγίες, ρινική καταρροή, πονοκέφαλο και καταβολή. Είναι συνήθως παραγωγικός, δηλαδή συνοδεύεται από φλέγματα, τα οποία διαφέρουν σε σύσταση και χρώμα, ανάλογα με το αίτιο της λοίμωξης.  

Εκτός λοιπόν από τα κλασικά γιατροσόφια εγώ θα σου πω να δοκιμάσεις και το παρακάτω.  

Το καλύτερο σπιτικό φάρμακο που λίγοι γνωρίζουν. Όταν οι λιναρόσποροι βράσουν σε νερό, παράγουν μια παχιά γέλη που διευκολύνει το λαιμό και μειώνει τη δυσφορία του βρογχικού σωλήνα. Το μέλι και το λεμόνι δρουν ως ήπια αντιβιοτικά, κάνοντας αυτό το σιρόπι εξαιρετικά χαλαρωτικό.

Για να φτιάξετε αυτό το σπιτικό φάρμακο, βράζετε 2 με 3 κουταλιές σπόρους λιναριού σε 1 φλιτζάνι νερό μέχρι να γίνει παχύρρευστο. Στη συνέχεια προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας μέλι και χυμό λεμονιού. Λαμβάνετε μία κουταλιά της σούπας, όπως θα κάνατε με ένα σιρόπι για τη θεραπεία του βήχα.  

 

 

Τέλος, φυσικά θα σας πω το κλασικό. Πίνετε αρκετό νερό.  Το νερό ενυδατώνει την περιοχή, μειώνει τη βλέννα, περιορίζει τον ερεθισμό και τη φλεγμονή. Επίσης άν ο βήχας είναι παραγωγικός, τότε η βλέννα συσσωρεύεται στο πίσω μέρος της μύτης και στον λαιμό, κυρίως τη νύχτα. Κοιμηθείτε με το κεφάλι σε υψηλότερη θέση για να μειώσετε το βήχα και να βελτιώσετε τον ύπνο σας.

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι χαλάρωσης μετά την δουλειά

Her News

Νερό με λεμόνι: Είναι μύθος;

Her News

Πώς να αντιμετωπίσετε το ξεφλούδισμα του δέρματος μετά από ηλιακό έγκαυμα

HerNews ka