HerNews.gr
Health

Νερό με λεμόνι: Είναι μύθος;

Το έχεις ακούσει παντού. Το νερό με λεμόνι φαίνεται να έχει ισχυρά οφέλη για την υγεία και το σώμα μας. Ισχύει όμως όντως κάτι τέτοιο ή είναι απλά ένας καλά διαδεδομένος μύθος; 

Στην πραγματικότητα το νερό με λεμόνι δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό ακριβώς που φαντάζεστε: χυμός από λεμόνι που αναμιγνύεται με νερό. Είναι ένα ρόφημα που μπορείτε να το απολαύσετε είτε κρύο, είτε ζεστό. Και ναι εχει όντως κάποια πλεονεκτήματα. 

 

Καταρχάς κερδίζεις βιταμίνες!

Τα λεμόνια είναι γεμάτα με πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας και θεωρούνται σημαντική πηγή βιταμίνης C.

Επίσης η βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στα λεμόνια, ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθούν το σώμα να καταπολεμά τις ασθένειες.

Επίσης ενα ποτήρι λεμόνι με νερό, θα βοηθήσει σημαντικά με τις ανάγκες ενυδάτωσης του οργανισμού, επειδή είναι 95% νερό και 5% χυμός λεμονιού.

Για να συνοψίσουμε όμως τα παραπάνω στοιχεία; το νερό από μόνο του, όσο και το λεμόνι από μόνο του, έχουν συγκεκριμένες ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό σας.

 

Παρόλα αυτά οι υπόλοιπες θεωρίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο για το νερό με λεμόνι  π.χ καταπολέμηση του καρκίνου, η διουρητική επίδραση, και άλλα, δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά. Ο συνδυασμός τους, δεν προφέρει κάτι παραπάνω από ό,τι το καθένα από αυτά τα δύο σημαντικά διατροφικά στοιχεία ξεχωριστά.

Για αυτό θα ήταν όντως οφέλημο να το εντάξεις στην διατροφή σου χωρίς όμως να περιμένεις θαύματα. 

 

 

kelly

 

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/

Νεότερα Άρθρα

Φακοί Επαφής: Αυτές οι συνήθειες μπορούν να βλάψουν τα μάτια σου

Her News b

Κατερίνα Βεργέτη: Η οδοντίατρος των celebrities που δημιουργεί τα ωραιότερα χαμόγελα

Her News

Πέντε τρόποι για να ενισχύσετε τη μνήμη σας

Her News