HerNews.gr
Σχέσεις

Πόσο ζηλεύουν οι Έλληνες και πόσο απελευθερωμένοι είναι;

Ένα 100% ελληνικό app γνωριμιών και κοινωνικής δικτύωσης, πραγματοποίησε μία μεγάλη έρευνα γύρω από το σεξ και τις σχέσεις σε περίπου 8000 χρήστες θέτοντάς τους μια σειρά ερωτήσεων. Πόσο ζηλεύουν οι Έλληνες και πόσο απελευθερωμένοι είναι;

Οι υπεύθυνοι ανέλυσαν τις απαντήσεις του ερωτηματολογίου και κατέληξαν στα παρακάτω συμπεράσματα τα οποία θα βρείτε σίγουρα ενδιαφέροντα. 

Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν νιώσει το συναίσθημα της ζήλιας.  Μέσα σε μια ερωτική σχέση,  η ένταση αυτού του συναισθήματος αλλά τρόπος εκδήλωσής του μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό ρόλο για την πορεία μιας σχέσης.

Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που η ζήλεια οδηγεί σε εντάσεις, τσακωμούς και πολλές φορές στον χωρισμό. 

Μια από τις συνήθειες που αποτελούν μια από τις πλέον αδιάκριτες πράξεις που μπορεί να κάνει το μέλος κάποιου ζευγαριού είναι το κρυφό τσεκάρισμα του κινητού του/της συντρόφου. Όπως λέει και η λαϊκή ρήση, «όποιος ψάχνει, βρίσκει», και φυσικά… η περιέργεια είναι επίμονος σύμβουλος.

Θα διάβαζες ποτέ τα μηνύματα του συντρόφου σου κρυφά; 

Πολλές φορές σε μια σχέση, η ζήλεια μας κάνει κτητικούς σε σημείο που σκεφτόμαστε να παραβιάσουμε την ιδιωτικότητα του συντρόφου μας. 

Mε συμμετοχή πάνω από 8.000 ανδρών και γυναικών ηλικίας 18- 65 η έρευνα έγινε με σκοπό να αποκαλύψει ποιο φύλο ψάχνει περισσότερο τα μηνύματα στο τηλέφωνο του άλλου μισού του, αλλά και για να διαπιστώσει αν είναι ένα συχνό φαινόμενο σε μια σχέση ή όχι. 

Το 65% απάντησε “όχι”, εκ των οποίων το 56% ήταν άντρες και το 44% γυναίκες ενώ το ποσοστό αυτών που απάντησε πως θα το έψαχνε έπεσε στο 35% εκ των οποίων 39% ήταν άντρες και 61% γυναίκες.  Αφορμή για μια τέτοια κίνηση κατά την πλειοψηφία των ερωτηθέντων ήταν ο πειρασμός για να διαπιστώσουν πιθανά σημάδια απιστίας!

Βέβαια, εδώ μας δημιουργείται και το εύλογο ερώτημα : Απάντησαν όλοι οι άντρες με ειλικρίνεια ή μήπως το θεωρούν αρκετά ντροπιαστικό για να το παραδεχτούν ;

Όπως και να’χει όλο και κάποιον θα ξέρουμε που δεν δίστασε να κατασκοπεύσει το έτερο ήμισυ του στην περίπτωση που υποψιάστηκε ότι τους απατά.

Θεωρείτε ότι η ζήλια είναι υγιής σε μια σχέση;

Η ζήλια φαίνεται να είναι ένα συναίσθημα που τελικά μας διχάζει! 

Η ίδια μελέτη έδειξε πως οι περισσότεροι ‘Έλληνες δεν φαίνεται να θεωρούν πως η ζήλια είναι υγιής σε μια σχέση.
Συγκεκριμένα το 62% απάντησε πως δεν είναι υγιής  εκ των οποίων το 50% ήταν άντρες και 5% γυναίκες, ενώ το 38% εκ των οποίων το 51% ήταν άντρες και  38% γυναίκες θεωρεί πως αναζωογονεί μια σχέση. 

Μήπως τελικά ή ζήλια δεν είναι γραμμένη στα γονίδιά μας όπως φαίνεται να λένε για τους Μεσογειακούς λαούς;

Τέλος, ένα ακόμα ερώτημα που τέθηκε στους χρήστες ήταν “Θα δεχόσουν να έχεις μια ανοιχτή σχέση;”
Για όσους έχετε απορία, μια ανοιχτή σχέση είναι ένας τύπος μη συμβατικής σχέσης στην οποία και οι δύο σύντροφοι συναινούν ο ένας στον άλλο για να εξερευνήσουν και να έχουν ρομαντικές και σεξουαλικές σχέσεις με άλλους.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πλέον την μονογαμία σαν ένα «κοινωνικό  κατασκεύασμα» και την αμφισβητούν και ιδεολογικά. Ποια η άποψη των Ελλήνων όμως πάνω σε αυτό το ζήτημα;

Κι όμως, με βάση τις έρευνες του Blindchat.gr (https://blindchat.gr), η επιθυμία για ανοιχτού τύπου σχέσεις δεν είναι και τόσο σπάνιες όσο νομίζαμε. Το 78% όλων των αντρών που απάντησαν στο ερωτηματολόγιό είπε «ναι», ένα ποσοστό αναμενόμενο για πολλούς. Στις γυναίκες το ποσοστό είναι 50%-50% πράγμα που ίσως σε μερικούς από σας να κάνει εντύπωση μιας και σπάει τα στερεότυπα πως οι γυναίκες είναι κατά κύριο λόγο μονογαμικές.

Παλαιότερα, τα νούμερα σίγουρα δεν θα ήταν τα ίδια! Όπως φαίνεται, υπάρχει μια σαφής τάση εγκατάλειψης της μονογαμίας, που μάλλον θα αυξηθεί στις επόμενες γενιές.

Η έρευνα έγινε από το ελληνικό dating app blindchat.gr 

 

Νεότερα Άρθρα

Τι δεν πρέπει να πεις στον νυν σου για τον πρώην

Her News b

Μήπως τελικά δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος;

HerNewskl

Σημάδια ότι είναι νωρίς για να συγκατοικήσετε με τον σύντροφό σας

Her News