HerNews.gr
Σχέσεις

Σημάδια ότι είναι νωρίς για να συγκατοικήσετε με τον σύντροφό σας

Το αν θα συγκατοικήσετε ή όχι με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι μια σημαντική απόφαση για τη σχέση. Ίσως βγαίνετε ραντεβού με κάποιον για αρκετό καιρό και η συγκατοίκηση φαίνεται σαν ένα φυσικό επόμενο βήμα.

Ή ίσως θέλετε να μετακομίσετε κι απλά θα ήταν φθηνότερο να μοιράζεστε το ενοίκιο με άλλο άτομο. Αλλά πόσο νωρίς είναι όντως νωρίς για να μετακομίσετε με τον σύντροφό σας και πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν είστε πραγματικά έτοιμοι;

Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν μετακομίσετε με τον σύντροφό σας. Σίγουρα παίζει ρόλο το πώς θα χειριστείτε τα οικονομικά σας μέχρι το ποιος θα καθαρίσει τα πιάτα μετά τη βραδιά ταινίας. Αλλά πάνω απ ‘όλα, είναι σημαντικό να συζητήσετε τις αμοιβαίες επιθυμίες και προσδοκίες σας. Έτσι μόνο θα βεβαιωθείτε ότι θέλετε τα ίδια πράγματα.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά σημάδια ότι είναι νωρίς για να συγκατοικήσετε.

Νιώθετε πίεση να ζήσετε μαζί

Εάν μετακομίζετε μαζί κυρίως επειδή ο σύντροφός σας (ή άλλοι) λένε ότι πρέπει, οι ειδικοί συνιστούν να κάνετε ένα βήμα πίσω. Είναι φυσικό να έχετε ένα μείγμα συναισθημάτων όταν πρόκειται να συγκατοικήσετε με τον σύντροφό σας. Αν νιώθετε πίεση, τρόμο ή άγχος, προσπαθήστε να καταλάβετε την πηγή αυτών των συναισθημάτων πριν αποφασίσετε το οτιδήποτε.

Το κάνετε μόνο για πρακτικούς ή οικονομικούς λόγους

Εάν θέλετε να μείνετε με τον σύντροφό σας καθαρά για πρακτικούς λόγους χωρίς να λάβετε υπόψη τις συναισθηματικές επιπτώσεις, οι ειδικοί λένε ότι είναι μάλλον πολύ νωρίς για μια τέτοια απόφαση. Αν ο πρωταρχικός  λόγος για να μείνετε μαζί είναι η εξοικονόμηση χρημάτων, σκεφτείτε δύο φορές πριν προχωρήσετε. Αν και αυτή είναι μια ελκυστική επιλογή, η συμβίωση είναι πάνω απ’ όλα μια ψυχική, συναισθηματική και σωματική δέσμευση.

Μετακομίζετε για να «σώσετε τη σχέση»

Στο 99% των περιπτώσεων, η συγκατοίκηση δεν πρέπει να θεωρείται ή να χρησιμοποιείται ως «λύση» σε προβλήματα στη σχέση. Για παράδειγμα, αν μαλώνετε πολύ ή παλεύετε να ευθυγραμμίσετε τα ταραχώδη προγράμματα εργασίας σας, η συμβίωση δεν θα λύσει απαραίτητα τα πάντα από τη μια μέρα στην άλλη.

Όταν προσεγγίζεται ως μια γρήγορη λύση και όχι ως μια σκόπιμη διαδικασία, η συγκατοίκηση είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα διορθώσει.

Πόσο ρόλο παίζει τελικά η διαφορά ηλικίας σε μια σχέση;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ρουτίνα στην σχέση; Έτσι θα “φουντώσει” και πάλι ο έρωτας σας

Her News b

Χωρισμός: Πώς θα βρούμε τον εαυτό μας μετά το τέλος μιας σχέσης

HerNews ka

Mην κατηγορείς τον εαυτό σου που χρειάζεται χρόνο για να τον ξεπεράσει

HerNewskl