HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Νίκη Κεραμέως: Κανένα παιδί να μην στερηθεί το αγαθό της εκπαίδευσης – Στήριξη στα παιδιά απο την Ουκρανία

Μια μεγάλη αγκαλιά έχει γίνει η χώρα μας για τα παιδιά από την Ουκρανία που έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους και έχουν αφήσει πίσω τους οικογένειες και φίλους.

Ήδη στην Ελλάδα έχουν φτάσει οι πρώτοι πρόσφυγες, με το υπουργείο Παιδείας και τη Νίκη Κεραμέως να έχουν αναλάβει δράση προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή ενσωμάτωση των παιδιών στην ελληνική κοινωνία.

«Καταφθάνουν πολλοί πρόσφυγες στη χώρα μας και πολλοί ανήλικοι ενσωματώνονται στα σχολεία μας», είπε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Πάμε Δανάη!».

«Σε όλη την Ελλάδα τα σχολεία έχουν υποδεχτεί πρόσφυγες».

Το υπουργείο, με νέο πρόγραμμά του, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της ένταξης των νεαρών προσφύγων στα σχολεία, με τη βοήθεια διερμηνέων που βοηθούν και τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους στην πρώτη τους επαφή με τα ελληνικά.

Επιπλέον, έχουν ανοίξει προσλήψεις εκπαιδευτικών ενώ έχουν ξεκινήσει και προγράμματα επιμόρφωσης των δασκάλων και καθηγητών ώστε να μπορέσουν και αυτοί από την πλευρά τους να βοηθήσουν στην ομαλή ένταξη των παιδιών που έχουν βιώσει την φρίκη του πολέμου.

Η αντίδραση των συμμαθητών τους είναι υποδειγματική, αφού τα παιδιά έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους και έχουν υποδεχτεί τους συνομηλίκους τους με τον καλύτερο τρόπο.

«Είναι μάθημα ζωής και για τα δικά μας παιδιά. Η επαφή γεμίζει συναισθήματα και τις δύο πλευρές».

Την ίδια στιγμή, με πρωτοβουλία της ίδιας της υπουργού, έχει ξεκινήσει να στήνεται μια ευρωπαϊκή task force η οποία θα καταγράφει τις εκπαιδευτικές ανάγκες που προκύπτουν στην Ουκρανία και στη συνέχεια μέσω δωρεών οι χώρες μέλη της ΕΕ θα ανταποκρίνονται όπως μπορούν.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη Νίκη Κεραμέως της οποίας η πρόταση για τη δημιουργία της ομάδας δράσης έγινε δεκτή από τους ομολόγους της, υπουργούς Παιδείας των χωρών μελών της ΕΕ.

«Να μην έχουμε μια χαμένη γενιά στην Ουκρανία, να μην στερηθούν το πολύτιμο αγαθό της εκπαίδευσης τα παιδιά», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Νεότερα Άρθρα

Eurovision 2023: Ποιος πασίγνωστος παρουσιαστής θα ανακοινώσει το 12αρι της Ελλάδας;

HerNews ka

Θοδωρής Ρωμανίδης: «Δεν έχουμε επικοινωνία με τον Μάρκο Σεφερλή»

Her News

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Δε χτυπάει το τηλέφωνό μου για δουλειά;» – Η αντίδραση σε ερώτηση δημοσιογράφου

Her News